Apua saa kotiin myös ristiinalaisilta yrityksiltä


Ristiinalaiset yrittäjät Virpi Trygg ja Heli Palmgren yhdistivät voimansa tässä poikkeavassa tilanteessa.

Ristiinalaisista ravintoloista Sataman valot ja Ravintola Martta kuljettivat ruokaa kotiin jo aiemmin. Nyt myös Kahvila-ravintola Saimaasta saa kotiinkuljetuspalvelua.

 

– Olemme molemmat pitkän kokemuksen omaavia hoitoalan ammattilaisia, niin olemme nähneet ikäihmisten haasteet kotona pärjäämisessä. Päivittäinen elämä voi vaikeutua nyt varsinkin, kun olemme poikkeustilanteessa, Kahvila-Ravintola Saimaan yrittäjä Trygg kertoo.

Palmusyrjältä saa apua koti- ja kotihoitopalveluissa. Saimaasta saa nyt kotiin kuljetettuna ateriapalvelua sekä palvelun, jossa ruokakassi toimitetaan kotiin.

Molemmat toimijat ovat palvelusetelituottajia, eli Essote maksaa asiakkaalle osan palvelusta. Palvelusetelillä ruokaa saa myös Ravintola Martasta ja Wanhasta Vossikasta, jotka jatkavat toimintaansa normaalisti. Martta tosin hieman aukioloaikojaan supistaen.

Ravintola Martta toimittaa lounasannoksia ja leipomotuotteita myös kotiin, kuten ennenkin.

Sataman Valot toimittaa ravintolannoksia kotiin tuttuun tapaan torstaista sunnuntaihin. Torstaista lauantaihin ruoka kulkee kello 18–22 ja sunnuntaisin kello 15–20. Perjantaina ja lauantaina palvelua on mahdollista saada myös jo iltapäivästä alkaen, jos kysyntää on.

Kaikista ravintoloista voi noutaa ruokaa myös mukaan.

Suomenniemellä lounaskahvila Niemen Tähti leipoo noudettavaksi erilaisia leivonnaisia ja leipää. Sieltä voi myös noutaa kotona oleville koululaisille pienen lounaan mukaan omiin astioihin.

Elina Alanne

 

Päivitetty kello 12 Suomenniemen Niemen Tähden tiedot.