Pyyn porkkanat ja perunat koululaisten ruokakasseihin – kasseja tilattiin yli 3200


Mikkeliläisperheet tilasivat koululaisten ruokakasseja kaupungilta yli 3200 kappaletta.

Kasseissa on muun muassa perunoita, porkkanoita ja tomaatteja. Kuvituskuva.

 

Mikkelin kaupunki jakaa peruskoululaisille ruokakassin, jonka arvo on 40 euroa. Jokainen oppilas saa halutessaan oman kassin. Perheiden piti tilata kassi tällä viikolla.

– Noin 65 prosenttia kassiin oikeutetuista tilasi sen, kertoo Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelupäällikkö Miia Hassinen.

Lähiopetuksessa nyt poikkeusaikana Mikkelissä on noin 300 oppilasta.

 

Kassiin pakataan tuotteita, jotka eivät tarvitse kuivasäilytystä. Kaikki kassit sisältävät muun muassa kaksi kiloa perunaa ja yhden kilon porkkanoita. Ne tulevat Pyyn, Uusi-Niikkaan tilalta Ristiinasta.

– Tämä oli meille iso, hyvä tilaus. Porkkanaakin vielä on, Juha Pyy kertoo.

Hän kertoo, että yrityksen tilaukset ovat muuten hiljentyneet, kun kouluruokailut eivät pyöri ja esimerkiksi Fazerin kastiketehdas seisoo koronaepidemian vuoksi.

 

Ruokakassien tuotteet hankkii ja kassit kokoaa mikkeliläinen Palvelutukki Itä-Suomi. Hassinen kertoo, että siellä on tehty paljon töitä, jotta tuotteita kasseihin on löydetty.

– Samojen tuotteiden menekki on lisääntynyt kaupoissa, niin hankinta ei olekaan ollut ihan yksinkertaista. Palvelutukku on tehnyt ison työn etsinnässä. Siellä tehdään iso ja arvokas työ, Hassinen kertoo.

Perheet ovat voineet valita kahdesta eri ruokakassista. Perustuotteina kaikissa on porkkanoiden ja perunoiden lisäksi esimerkiksi kurkku, miniluumutomaatteja, kaurahiutaleita, makaronia, kananmunia, mustikkakeittoa ja näkkileipää. Toinen kasseissa sisältää myös lihasäilykkeitä ja toinen on kasvisversio

– Kasvisversiossa on esimerkiksi kaurajuomaa ja kasvisateria-aineksia, Hassinen kertoo.

 

Ruokakassien jako alkaa kouluittain ensi viikolla. Kasseja jaetaan maanantaista torstaihin. Isoissa kouluissa, kuten Ristiinassa, kasseja jaetaan useampana päivänä. Tällä halutaan varmistaa, että haku ei ruuhkaudu ja suositellut turvaetäisyydet pysyvät.

– Jakoaikataulut saadaan valmiiksi perjantaina. Koulut tiedottavat niistä Wilman kautta vanhempia, Hassinen kertoo.

Elina Alanne