Ensimmäinen koronan aiheuttama kuolema Essotessa – tartunnan saaneita nyt 43


Yksi henkilö on menehtynyt pääsiäisen aikana koronaviruksen aiheuttamaan Covid-19-tautiin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä. Kyseessä on iäkäs riskiryhmään kuulunut henkilö. Yksityisyyden suojaamiseksi Essote ei kerro kuolemantapauksesta tarkempia lisätietoja.

Mikkelin keskussairaalaan kuljetaan edelleen keltaisen teltan kautta. Kuva: Essote

 

Essote tiedotti tiistaina myös, että testien perusteella havaittujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 43. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisee tietoja tapauksista kunnittain. Maanantain tietojen mukaan Mikkelissä on tartunnan saaneita 28. Essoten jäsenkuntia ovat lisäksi Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala sekä erikoissairaanhoidon kautta Joroinen ja Pieksämäki. THL:n listalla ei ole mitään näistä kunnista. Listalla ei näy kuntaa, jos siellä on alle viisi koronatartuntaa.

Essoten alueella tartuntoja on löytynyt 1–2 tartunnan päivävauhdilla. Ennen pääsiäistä Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä oli huolissaan myös ihmisten muusta jaksamisesta kuin koronaan sairastumisesta. Essoten monitoimijapäivystykseen kuuluva sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa muissa akuuteissa kysymyksissä.

Päivystysapuun saa yhteyden soittamalla numeroon 116 117 ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen numero on 044 794 2394.

Elina Alanne