Ei Kosmosta, markkinoita, kesäteatteria…. Ristiinan kesä vietetään ilman tapahtumia


Ristiinan markkinoita ei järjestetä koronatilanteen vuoksi tulevana kesänä. LC Ristiinan hallitus totesi, että tapahtuman luonteen vuoksi yleisömäärää on mahdoton rajoittaa ja turvaetäisyyksistä pitää huolta.

Myös Ristiinan perinteiset Metsälinnassa kesäkuussa järjestettävät Kesäkemut on peruttu. Jo aiemmin Ristiinalainen kertoi Linnaniemen Keskiaika -tapahtuman siirtymisestä kesälle 2021.

 

Närhilässä järjestettävään Kosmos-festivaaliin kuuluu sekä musiikkia että taidetta.

 

Myöskään Kosmos Festivalia ei vietetä heinäkuussa. Tapahtuman piti olla Närhilässä 10.–12. heinäkuuta. Harri Andersson festaria järjestävästä Elektro Shamans ry:stä kertoo, että koko paketti oli järkevintä siirtää vuoteen 2021.

– Meillä on paljon ulkomaalaisia artisteja ja kävijöitä, niin kaikille oli helpompaa, että siirsimme tapahtuman ajoissa ensi kesään.

 

Ristiinan nuorisoseura päätti siirtää kesän Suklaasydän-musikaalin ensi vuoteen. Esitysten piti olla heinäkuussa.

– Päätöstä tehdessä emme vielä tienneet hallituksen 50 henkilön rajauksesta. Olimme sitä mieltä, että ei ole järkeä enempää odotella, koska kukaan ei tiedä, mikä tilanne on heinäkuussa. Pistimme tältä kesältä pillit pussiin, nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljunen sanoo.

Jo aiemmin lastenteatterin kesäkuun esitykset peruttiin. Näytelmä esitetään loppuvuodesta Setälä-salissa.

– Lasten kanssa ei voi oikein vuotta odottaa. Nuorisoseuran 110-vuotispäivä on lokakuussa, niin sehän olisi mahtavaa, jos lastenteatteri pystyisi silloin esittämään.

 

Metsälinnan kesä näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Kesällä piti juhlia Metsälinnan 70 vuotta. Hallituksen linjaus on, että yli 50 henkilön kokoontumiset on kielletty ainakin kesäkuun loppuun saakka ja yli 500 henkilön kokoontumiset heinäkuun loppuun saakka.

Metsälinnan lavaisäntä, Ristiinan Urheilijoiden puheenjohtaja Petri Tikkanen kertoo, että hän on keskustellut ohjelmatoimistojen kanssa siitä, voiko joitakin ykkösnimiä pitää varattuna Metsälinnaa varten loppukesälle.

– Alku menee elokuun alkuun, ja voiko tansseja aloittaa silloinkaan. Kaikessa pitää mennä terveys edellä, Tikkanen toteaa.

Elina Alanne