Kaupunki avaa hiljalleen palveluitaan – kirjastosta voi noutaa kirjoja maanantaina


Mikkelin kaupunki avaa porrastetusti palveluitaan, jotka ovat olleet suljettuina koronaepidemian hidastamisen vuoksi. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi kokouksessaan keskiviikkona esimerkiksi ulkoliikuntapaikkojen ja museoiden avautumisesta.

 

Mikkelin kirjastot ovat olleet kiinni maaliskuun puolivälistä alkaen. Kuva on Ristiinan kirjaston ovelta huhtikuun lopusta, jolloin palautusluukkukin oli vielä kiinni. Nyt kirjastoon voi jo palauttaa kirjoja.

 

Kirjastoista voi noutaa varauksia maanantaista 11. toukokuuta alkaen. Mikkelin seutukirjastoihin on pystynyt jättämään varauksia koko ajan, kun ne ovat olleet suljettuina.

Kellonajoista ja yksityiskohdista tiedotetaan vielä myöhemmin erikseen. Otavan kirjastosta noudot ovat mahdollista 15. toukokuuta alkaen. Kokonaan kirjastot aukeavat yleisölle valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 1. kesäkuuta.

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti ulkoliikuntapaikat avataan Mikkelissä torstaina 14. toukokuuta alkaen niin, että noudatetaan 10 henkilön rajaa toukokuun loppuun saakka. Tämän jälkeen maksimihenkilömäärä on 50 henkilöä.

Kesän maksulliset käyttövuorot ulko- ja sisäliikuntapaikoilla sekä kuntosaleilla alkavat 1. kesäkuuta alkaen. Uimahallit avataan yleisölle 6. elokuuta. Kaupunki muistuttaa, että liikuntapaikoilla pitää noudattaa hyvää käsihygieniaa, huomioida turvavälit ja sallitut henkilömäärät.

 

Museot avautuvat porrastetusti 1. heinäkuuta alkaen. Mikkelin taidemuseon Facebook-sivulla kerrotaan, että museovirkailijat ovat lomautettuna 19.5.–15.6. välisen ajan, joten museoita ei voida avata aiemmin.

1. heinäkuuta avautuvat Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki, Suur-Savon museo sekä kesäkohteet Harjukosken mylly ja Ristiinassa sijaitseva Pien-Toijolan talonpoikaismuseo. Mikkelin taidemuseo aukeaa seuraavan näyttelyn, Mikkelin 12. kuvitustriennalen, valmistuttua elokuun alussa.

Tänä vuonna Mannerheimin salonkivaunua ei avata 4.6. yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Kyseisessä kohteessa asianmukaisten turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Myöskään Kivisakasti ei avaudu yleisölle tänä kesänä samasta syystä.

Nuoriso-, kerho- ja harrastetiloja voidaan avata tarpeen mukaan 1. kesäkuuta. Toiminnan avaaminen tapahtuu turvallisesti valtioneuvoston ohjeistukset huomioiden.

Mikkelin kaupungin tekemät linjaukset suurten yleisötapahtumien perumisesta pysyvät voimassa. Valtioneuvoston antamien rajoitusten suomissa rajoissa kaupunki voi järjestää pienimuotoisempaa kulttuuritoimintaa 1. kesäkuuta alkaen. Näistä tapahtumista tiedotetaan erikseen.

14. toukokuuta alkaen Mikkelin paikallisliikenne siirtyy kesäaikatauluihin.

Elina Alanne

 

Päivitetty 16.35 tarkemmat tiedot museoista.