Varattuja kirjoja voi nyt noutaa kirjastosta – lue tästä toimintaohjeet!


Mikkelin kirjastoista voi nyt noutaa ennakkoon varattuja kirjoja.

Uutta luettavaa saa nyt ennakkovaraamalla kirjastoista.

 

Aineisto varataan etukäteen kirjaston verkkopalvelussa ja noutopaikaksi valitaan haluttu kirjasto, kuten esimerkiksi Ristiinan tai Suomenniemen kirjasto. Järjestelmä tarjoaa automaattisesti noutopaikaksi asiakkaan ”kotikirjastoa”.

Kirjaston verkkosivut löytyy osoitteesta https://lumme.finna.fi.

Tämän jälkeen asiakkaan pitää odottaa aineiston saapumisilmoitusta. Omista asetuksista riippuen viesti tulee joko tekstiviestillä tai sähköpostilla, tai molemmilla. Sivuston oma tili -kohdassa voi tarkistaa omat asetukset.

Aineiston noudettavuuden voi myös tarkistaa Finna-sivustolta.

 

Kun saapumisilmoitus on tullut, voi aineistoa lähteä noutamaan. Ota mukaan kirjastokorttisi.

– Ristiinassa toimimme niin, että asiakas soittaa ovelta kirjaston puhelinnumeroon. Hän kertoo kirjastokorttinsa numeron ja nimensä. Henkilökunta tuo aineiston ulos, Noora Tähtinen Ristiinan kirjastosta kertoo.

Ristiinan kirjaston numero on 040 1294373. Kirjastotiloihin ei siis vielä pääse sisälle. Omatoimiajat eivät ole voimassa. Hakiessa pitää noudattaa hygieniaohjeita ja turvavälejä.

Ristiinan kirjastosta aineistoja voi noutaa maanantaisin 12–18 ja tiistaista perjantaihin 10–16.

 

Suomenniemellä varauksia voi noutaa maanantaisin 12–18 ja perjantaisin 10–16. Kirjaston puhelinnumero on 0400 348 256.

Noutojärjestely on voimassa toukokuun ajan. Kaikilla kirjastojen sulkuajan aikana saapuneilla varauksilla on noutoaikaa 1.6. asti. Lainausten eräpäiviä on myös jatkettu kesäkuun alkuun.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kirjastotiloja voidaan avata asteittain 1. kesäkuuta. Kirjastojen avautumisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Elina Alanne