Kisakaaren tilanne on yhä epäselvä – kaupunki pyytää malttamaan hetken avainpanttien kanssa


Koronatilanne sulki Pellosniemen Kisakaaren aiemmin kuin piti.

Kisakaaren tulevaisuutta miettivä työryhmä jatkaa työtään kesälomien jälkeen.

 

Rajoitusten vapautuessa Kisakaarta ei enää avattu, koska urheilutalo olisi muutenkin ollut avoinna vain kevätkauden loppuun.

Helmikuun lopussa järjestetyn keskusteluillan jälkeen Kisakaaren tulevaisuutta alkoi selvittää sen käyttäjistä koottu työryhmä. Kaupungin toive on ollut päästä rakennuksesta eroon.

– Asia lähti etenemään hyvin ja paikallista vastuunkantoa ryhtyi löytymään. Mutta koronan takia työskentely ei ole edennyt niin kuin itse kukin olisi halunnut, Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä sanoo.

Riihelä jatkaa, että asia on sellainen, että se edellyttää hyvää vuoropuhelua. Työryhmä ei ole kokoontunut koronarajoitusten aikana etäyhteyksin eikä kasvokkain. Lisäksi Riihelä vetää kaupungin valmiusryhmää, joten hänellä on riittänyt kiireitä koronan vuoksi.

Alkujaan kaupungin luottamusjohdosta oli määritelty, että Kisakaaren tulevaisuudesta pitää olla jokin suunnitelma heinäkuun alkuun mennessä. Riihelä sanoo, että tuohon otetaan nyt lisäaikaa 2–3 kuukautta.

– Jatkamme työryhmän kanssa työskentelyä kesälomien jälkeen. Pidän epätodennäköisenä, että koronan takia kovin isoja tilaisuuksia järjestetään Suomessa syksylläkään mutta olen toivoa täynnä, että Kisakaari vielä avautuu.

 

Koronasulun aikana Kisakaaressa vaihdettiin lukot, joten kuntosalillekaan ei ole päässyt kulkemaan. Normaalisti avainpantin, 25 euroa, on saanut takaisin palauttamalla avaimen kirjastoon.

Kaupungin vt. liikunta- ja nuorisojohtaja Tarja Sinioja toteaa, että pantit ehdottomasti palautetaan, mutta hän pyytää kärsivällisyyttä ja malttia, että panttien palautukseen saadaan luotua järkevä tapa.

– Kun kaikki pantit pitää palauttaa, on luotava uusi järjestelmä. Kirjaston käteiskassa on hyvin pieni. Siellä ei ole riittävästi rahaa moneen palautukseen saman päivän tai viikon aikana, Sinioja sanoo.

Avainpantin haltijoista on lista, jonka perusteella muun muassa kuntosalimaksut on laskutettu. Lisätietoa pantin palauttamisesta tulee myöhemmin joko listalla olijoille suoraan tai muiden kanavien kautta. Kaupunki selvittää mahdollisuutta maksaa avainpantit suoraan ihmisten tileille.

Elina Alanne