Lautakunta palautti koulun suunnitelman – Ristiinan aluejohtokuntaa pitää kuulla asiassa


Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta oli sitä mieltä, että Ristiinan koulukeskuksen kehittämisen hankesuunnitelma pitää palauttaa uudelleen valmisteluun. Suunnitelmassa on kyse nuorisotilan ja kirjaston siirrosta koululle.

Lautakunnassa keskustelua käytiin siitä, että Ristiinan aluejohtokuntaa ei ole kuultu asiassa.

 

Nuorisotiloja suunnitellaan yhtenäiskoulun a-osaan.

 

Lautakunnassa käydyn keskustelun aikana Janne Strengell (kesk.) esitti Petri Tikkasen (sd.) kannattamana asian palauttamista. Esityksestä äänestettiin. Lautakunnan jäsenistä ainoastaan Eero Aho (kok.) oli sitä mieltä, että asiaa ei palauteta. Strengelliä kannattivat Juha Hakkarainen (sd.), Heidi Särkkä (kok.), Kirsi Pokkinen (kesk.), Hanne Vainio (sd.), Vesa Nessling (vihr.) ja Taina Harmoinen (kesk.). Strengell, Tikkanen, Särkkä ja Hakkarainen ovat ristiinalaisia.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta puolestaan päätti, että se hyväksyy suunnitelman.

Asia oli alkujaan myös kaupunkiympäristölautakunnan tiistai-illan kokouksen listalla, josta se poistettiin. Kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä selventää, että investointi- ja rakennusasioissa kaupungin prosessi menee niin, että muut lautakunnat lausuvat asiasta ja kaupunkiympäristölautakunta esittää niitä eteenpäin kaupunginhallitukselle.

– Nyt kasvatus- ja opetuslautakunta oli sitä mieltä, että aluejohtokuntaa ei ole kuultu, joten minä en voinut tehdä kaupunkiympäristölautakunnalle esitystä, koska kaikkien pitää tulla kuulluksi.

 

Prosessi kestää nyt pari kolme kuukautta pidempään mutta Riihelä ei ole siitä harmissaan.

– Ei tässä kala katiskasta katoa. On hyvä ja tärkeää, että aluejohtokuntaa kuullaan.

Aikanaan asia palaa takaisin kasvatus- ja opetuslautakuntaan ja tämän jälkeen kaupunkiympäristölautakuntaan. Seuraavaksi asiaa käsittelevät kaupunginhallitus ja -valtuusto.

Elina Alanne

 

Ristiinalaisen paperi- ja näköislehdessä 17.6. kerrottiin, että kaupunkiympäristölautakunta käsitteli koulun projektisuunnitelmaa tiistaina. Lautakunta ei siis käsitellyt asiaa.