Sairaalassa ja lähikuntoutusosastolla olevan luona saa taas vierailla – lue tarkemmat ohjeet tästä jutusta!


Omaiset voivat taas vierailla Mikkelin keskussairaalassa tai lähikuntoutusosastolla olevan potilaan luona.

Keväällä keskussairaalan toiminnassa oli useita muutoksia. Nyt vierailut osastoilla ovat taas sallittuja.

 

Koronavirustilanne Essoten alueella on rauhallinen. Suomen hallitus on purkanut maaliskuussa antamansa suosituksen vierailujen välttämisestä sairaaloissa.

– Vierailijoiden määrässä toivomme maltillisuutta, suu- nenäsuojusta tulee käyttää ja noudattaa henkilökunnan ohjeita, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström Essoten tiedotteessa.

 

Vierailijoiden on huomioitava muutamia asioita.  Vierailulle ei saa mennä, jos on lievimpiäkään  tartuntataudin oireita:. Tämä tarkoittaa yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia.

Oireeton on pitänyt olla viimeisten kahden viikon ajan.

Vierailu on kielletty, mikäli vierailija on saapunut tai palannut ulkomailta Suomeen viimeisten 14 vuorokauden aikana maasta, johon matkustamista ei koronan vuoksi suositella.

Kriittisesti sairaiden ja saattohoitopotilaiden omaisia kehotetaan olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön tapaamisjärjestelyistä.

Kädet pitää desinfioida sairaalaan ja osastolle saapuessa  sekä pois lähtiessä. Vierailulla pitää muistaa pitää kahden metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.