Pisteiden otto tervanjuontia


RiPan alkukausi on ollut vaikea, taskussa vain yksi tasapeli-piste.

 

Viime lauantaina Ristiinan urheilukentällä pelattiin melkoista ”vesipalloa”, kun RiPa kohtasi Haminan Pallo-Kissat. HaPK hallitsi olosuhteet ja maalinteon paremmin ja vei katkerasti pisteet maalein 2-3.

 

Ristiinan Pallon ensimmäinen puolikas kaudesta Palloliiton Itäisen alueen Kolmosessa on ollut melko tuskainen taival. Viiden pelatun ottelun jälkeen ristiinalaisilla on nimittäin plakkarissa vain yksi piste, jonka joukkue nappasi tasapelistä sarjaa johtavan IPS:n vieraana Imatralla.

Kahdesta edellisestä pelistä – jotka molemmat pelattiin kotinurmella – ei pistepussi karttunut, vaikka varsinkin jälkimmäisessä niistä voittoa oltiinkin jo tukevalla otteella kaappaamassa. Ensin lauantaina 4.7. Ristiinassa vieraillut PeKa Karhulasta nuiji RiPan rumasti 1-8 (1-4), ja viime lauantaina RiPalle kitkerän ryöstöretken kävi tekemässä ennen lauantain kierrosta nollakerholaisena majaillut HaPK Haminasta maalein 2-3 (2-1).

PeKaa vastaan RiPan aseet oli melko lailla riisuttu ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, kun vierailijat olivat jo 0-3 johdossa. RiPan Miikka Oinonen yritti sytytellä toivon liekkiä 1-3 -kavennuksella, mutta taitava vastustaja meni pelissä menojaan. Ottelu alkoi ristiinalaisten kannalta hankalasti, kun jo pelin toisella minuutilla ottelun erotuomari Jouni Kautonen osoitti rankkaria kun RiPa-kapteeni Antti Pulkkinen kaatoi PeKa-kärki Nico Pietiläisen rangaistusalueen sisällä. Pietiläinen ei pilkulta erehtynyt, vaan aloitti tällä osumalla kaikkiaan neljä maalia sisältäneen päiväpuhteen. Pietiläisen lisäksi RiPaa kuritti myös hattutempun tehnyt Jimi Lassila. Pelin erikoisuudeksi voitaneen lukea PeKan saamat peräti kolme rankkaria, joista RiPa-vahti Riku Piispa onnistui yhden torjumaan.

 

Viime lauantaina sitten oli jo alkuasetelmat tasaisemmat. Vastaan tuli pahnanpohjimmaisena ollut Haminan Pallo-Kissat, jonka kustannuksella RiPa aikoi vakaasti voittosarakkeensa tälle kaudelle avata. Aluksi näyttikin enemmän kuin hyvältä, sillä Sami Kontulaisen kahdella maalilla RiPa johti peliä 2-0 alle 25 minuutin jälkeen. Liki oli jo RiPan kolmaskin osuma ensimmäisellä puoliajalla, mutta Miikka Oinosen sijoitus kohti maalin takanurkkaa pysähtyi pari metriä ennen maalia olleeseen vesilätäkköön… ”Vesipallon” osalta tosin voinee sanoa, että koko päivän jatkuneen – juuri pelin aikana kovimmillaan olleen – rankkasateen aiheuttamat haasteet menivät joukkueiden kesken tasan, haminalaisillakin yksi tuhannen taalan paikka tuhriintui toisella puoliajalla hieman vastaavasti.

RiPan hankaluudet alkoivat viisi minuuttia Kontulaisen toisen maalin jälkeen, kun HaPK sai rangaistuspotkun, jonka Janne Hannula ampui verkon perukoille. Ristiinalaisten taivas tummeni myös pelillisellä tasolla, kun Onur Celik toi HaPK:n 2-2 tasalukemiin melkoisen pallohässäkän jälkeen. Lopullisesti RiPa-leirin masensi Joona Pasi, jonka 2-3 maali syntyi vain noin neljä minuuttia ennen peliajan päättymistä.

Näin jäi RiPalle vain luu käteen, ja pienelle sarjatauolle päästään miettimään että minkälaisia kärmeskeittoja kehitellään toiselle sarjan puolikkaalle. Pisteiden metsästys jatkuu ristiinalaisilla 24.7. jolloin matkustetaan Union Plaanin vieraaksi Heinolaan. Tämän jälkeen on luvassa kauden tärkein ottelu, kun paikallisvastustaja Savilahden Urheilijat kohdataan Rantakylässä to 30.7.

 

Niko Takala