Facebook-muisteluista syntyi ryhmä, ja siitä syntyi tapaamisia – Pellosniemen entiset lapset tapasivat taas


Pellosniemellä kasvaneet ja opettaneet tapasivat toisiaan mennyttä muistellen.

 

Facebookiin perustetun ”Pellosniemen entiset lapset” -ryhmän jäseniä tapasi viime lauantaina Kaisan Kamarilla. Mukana oli kolmisenkymmentä henkilöä.

 

Nykyisin on helppo perustaa Facebookiin monenlaisia ryhmiä, joissa pääsee ”tapaamaan” esimerkiksi vanhoja tuttuja vaikka lapsuuden ajoilta.

Jokainen, joka tällaisissa ryhmissä on mukana, tietää että ryhmäläisten saaminen samaan paikkaan oikeassa elämässä ei olekaan ihan niin helppoa.

Vuosi sitten syksyllä luotu Facebook-ryhmä ”Pellosniemen entiset lapset” tähän pystyi viime lauantaina, kun ryhmään kuuluvia jäseniä oli kutsuttu yhteiseen tapaamisen. Tapaamispaikaksi valikoitui Kaisan Kamari, jonka yrittäjänä toimii Mika Martikainen, entisiä pelloslaisia tietysti hänkin!

Paikalla olleilta tuli kiittävää palautetta tapaamisen järjestämisestä.

– Itsellänikin on tänään sitten vielä kello 18 lähtö työpaikan risteilylle Jyväskylässä. Mutta ilman muuta halusin tulla käymään. Mukava nähdä sellaisia vanhoja kavereita ja esimerkiksi vanhoja opettajia, joita ei ole aikoihin tavannut, totesi itse nykyisin Jyväskylän Säynätsalossa asuva Juha Hakanen.

Yksi Facebook-ryhmän perustajista, nykyisin Ristiinan yhtenäiskoululla opettajana toimiva Miia Miettinen oli niin ikään iloinen tapahtumasta. Hän kertoo, että tämän ”entisten pelloslaisten” ryhmän perustaminen sai sytykkeensä yhdestä valokuvasta.

– Viime kesänä elokuulla Sonnisen Jannen fb-kuva metsittyneen Pellos-portin pihasta innoitti lapsuudenkavereita jutuille. Siinä yhteydessä Teemu Kalliojärvi heitti ilmoille, että nähtäisiin porukalla, ja viidakkorumpu päristen porukkaa pyydettiin mukaan.

– Kaijukan entisellä terassilla sitten nähtiin, siitä jatkettiin laavulle Ostolahteen, josta löytyikin lisää saman koulun sakkia. Ilta menikin siinä kuulumisia vaihdellen ja muistojen äärellä. Sitten parin päivän sisällä päätettiin perustaa Facebook-ryhmä ja kutsuttiin mukaan entisiä ja nykyisiä pellosniemeläisiä, koulukavereita ja opettajia, Miettinen kertaa.

 

Totta kai tapaamisessa tutkittiin myös vanhoja valokuvia.

 

Nykyisellään ryhmään kuuluu 286 henkilöä. Miettinen pohtii, että ihmisiä tuli paikalle Kaisan Kamarille ehkä kesälomakiireiden vuoksi vähemmän mitä oli oletus, mutta toisaalta monilta eri vuosikymmeniltä ja paikalla oli myös entisiä koulun opettajia.

Kokonaisuutena lauantain tapaaminen oli onnistunut ja jätti osallistujille hyvän mielen. Jatkotoimintaakin on jo suunnitteilla.

– Oli todella mukava kokoontua ryhmän kanssa. Myöhemmin syksyllä nähdään sitten Pelloksen satamassa makkaranpaiston merkeissä, kunhan saamme nuotiopaikan sinne valmiiksi, Kaisan Kamarin tapaamisen toteuttanut Mika Martikainen tuumaili tapaamisen jälkeen kyseisessä ryhmässä.

Niko Takala