Kova tanner ja kauaksi karkaava pallo – harrastajat toivovat rantalentopallokentille parempaa kunnossapitoa


Harrastajat miettivät, että kova kenttä aiheuttaa jo loukkaantumisriskin. 

 

Rantalentis on leppoisa kesälaji. Ristiinassakin löytyy käyttäjiä Rantapuistossa sijaitseville kentille. Harrastajat toivovat kentille parempaa ylläpitoa.

 

Ristiinassa Rantapuiston pohjoispäässä sijaitsevat rantalentopallokentät ovat varsinkin (sattuneesta syystä) aurinkoisilla keleillä varsin aktiivisessa käytössä.

Toki tällä hetkellä mikään niin sanottu virallinen taho ei kenttiä käytä, Ristiinassa kun ei tällä hetkellä esimerkiksi lentopallossa ole junnuja lukuun ottamatta kilpailutoimintaa.

Kenttiä käyttävät kuitenkin (ainakin) parisen kymmentä aktiivista harrastajaa. Heidän mielestään kentät voisivat olla paremmassakin kunnossa.

– Ei tässä tietenkään mitään olympiakenttien kuntoa olla vaatimassa. Mutta nytkin on kentät tosi kovia, kun niitä ei ole aikoihin möyhennetty ja lanailtu. Hiekat tallaantuvat noilta kohdin, joissa eniten liikutaan, ja sitten taas esimerkiksi tuohon verkon edustalle kasautuu ”vinot pinot”, tuumivat harrastajien joukkoon kuuluvat Harri Korhonen ja Teppo Jukarainen heinäkuun 10. päivänä pelien lomassa.

 

Osa kenttien hiekasta on turhan karkeaa.

 

He sanovat, että kova kenttä aiheuttaa jo loukkaantumisriskiä, kun lajiin kuitenkin oleellisena osana kuuluvat heittäytymiset kentän pintaan.

– Tämän ja viime vuoden aikana ollaan Mikkelin suuntaan oltu asiassa yhteydessä, mutta eipä tässä oikein ole kummempia tapahtunut. Edelliskesänä paikalle tuotiin jossain vaiheessa uutta hiekkaa, mutta se ei ollut oikeanlaista, vaan turhan karkeaa. Se on nyt sitten tuolla seassa, ja eihän sitä tietysti millään pois sieltä saa, he toteavat.

Aiemmin kentillä on ollut paikan päällä lanaa ja lapiota, joilla on itse voinut tehdä ”hätäparannusta” kentillä aina ennen ja jälkeen pelejä. Nyt näitä välineitä ei ole näkynyt.

– Ja toki pieniä muitakin yksityiskohtia on. Tässä toisella kentällä verkko ei ole oikeanlainen ja kenttiä ympäröivä aitakin saisi olla vähän paremmassa kunnossa, niin ei pallo karkailisi aina niin kauas. Mutta nämä nyt ovat toissijaisia ongelmia. Tärkeintä tietysti olisi ,että itse kentät olisivat kunnossa, pelaajat esittävät toiveen varmasti kaikkien kenttiä käyttävien puolesta.

 

Niko Takala