Metsälinnan kausi alkaa viimein sunnuntaina – korona pisti kalenterin moneen kertaan uusiksi


Metsälinnassa tanssitaan sunnuntaina Finlandersin tahdissa.

 

Sisko Honkala ja muut talkoolaiset liikuttivat viime viikolla harjoja Metsälinnassa. Sunnuntaina alueella päästään jo tanssimaan parin kanssa.

 

Ristiinan Urheilijoiden talkoolaisten joukko harjaa huvi- ja tanssikeskus Metsälinnan pihaa. Liian läheltä lavan rakennuksia on kaadettu useita isoja puita, joten vielä viikko sitten siivottavaa riitti.

– Muuten täällä on ollut nyt lähinnä hiljaiseloa. Kävi hyvä tuuri, että jo viime syksynä päätimme, että nyt ei tehdä mitään isompia investointeja, lavaisäntä Petri Tikkanen kertoo.

Ja jatkaa samaan hengenvetoon, että onhan sitä kyllä ravintolan terassille tehty uusi aita, lippukoppi maalattu ja piha-alueita kaikkiaan siistitty. Ihan kokonaan talkoolaiset eivät siis ole osanneet olla lomalla, vaikka tanssikausi alkaa koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi vasta tulevana sunnuntaina 2. elokuuta.

Tikkanen kertoo itse ehtineensä kesällä lenkkeilemään aiempaa enemmän.

– Ei se kyllä missään näy, RiU:n puheenjohtajanakin toimiva mies nauraa.

Joka sunnuntai hän kertoo seuranneensa säätä.

– Joka tanssikerta olisi ollut hieno sää! Olen minä aina miettinyt, että nyt se ja se orkesteri soittaisi ja ihmiset tanssisivat.

 

Ensi sunnuntaina tanssitaan oikeasti Finlandersin tahtiin. Tikkanen kertoo, että vielä heinäkuussa tanssijärjestäjillä oli paljon velvollisuuksia mutta elokuun alusta alkaen asiat ovat suosituksia. Metsälinna ja RiU ovat halunneet olla vastuullisia tanssien järjestäjiä, joten kautta ei ole aloitettu aiemmin.

– Muutamat lavat ovat jo auenneet heinäkuussa. Mutta minusta olisi ollut hyvin hankala toteuttaa sitä, että valvoisimme, että ihmiset tanssivat vain oman parin kanssa ja pitävät 1–2 metrin etäisyyttä tanssiessa toisiin pareihin, Tikkanen kertoo.

Metsälinnassa tanssijoille on laadittu selkeät ohjeet. Tikkanen muistuttaa, että lavan tilanne on moneen muuhun kesälavaan verrattuna hyvä, koska siellä on juokseva vesi ja käsienpesupisteitä normaalistikin useita. Tälle kesälle ravintolan istumapaikkoja väljennetään ja muun muassa lipputiski ja ravintolapisteet saivat pleksit.

– Se on sekä meidän henkilökunnan, eli talkoolaisten, että asiakkaiden suoja.

Normaalisti tanssijoille on lavalla paikka, jossa voi pitää omaa juomamukia. Kaiken varuiksi tämä piste ei ole nyt käytössä.

 

Jokaiseen tanssi-iltaan myydään enimmillään 475 lippua. Talkoolaisia on sunnuntaisin hommissa noin 20 henkilöä.

– Nythän meillä on vain yhdeksät tanssit. Normaalisti on viisi kuukautta tansseja, jolloin on iso ruljanssi täyttää työvuoroja. Meillä on hyvin talkoolaisia, joten tänä kesänä esimerkiksi järjestyksenvalvojia on tansseissa enemmän ja heidän tehtävänään on myös siivota paikkoja säännöllisesti, Tikkanen kertoo.

Kukaan ei vielä tiedä, miten tanssikansa käyttäytyy, eli tullaanko Metsälinnan tansseihin.

– Normaalisti jo sunnuntain sääkin vaikuttaa paljon väkimäärään, Tikkanen kertoo.

Tansseihin tullaan noin 200 kilometrin säteeltä. On olemassa myös oma tanssikaravaanareiden joukko, joka kiertää Suomea tanssien perässä.

– Me olimme harvoja lavoja, jotka nostivat viime kesänä lipunostaneiden keskiarvoa. Tammikuun Matkamessuilla Helsingissä arvoimme lavalle 250 vapaalippua ja moni oli innoissaan, että on kuullut paikasta ja nyt tullaan käymään. Jos olisi ollut normaali kesä, niin olisi ollut mielenkiintoista nähdä, moniko vapaalippu olisi palautunut, Tikkanen miettii.

 

Koronatilanteen ja rajoitusten epävarmuus aiheutti sen, että Metsälinnan tanssikalenteri meni tämän vuoden aikana moneen kertaan uusiksi. Petri Tikkanen nauraa, että sen säätäminen on pitänyt mielen virkeänä.

– Ensin jäi toukokuu pois ja sieltä siirrettiin esiintyjiä, joiden haluaisimme olevan kesän aikana. Ja niin se eteni aina uudelleen. Nyt jäljellä olevat tanssit ovat oikeastaan ne alkuperäiset heinäkuun esiintyjät ja muutama muu varma, Tikkanen kertoo ja jatkaa, että artistikattaus on sellainen, että jos homma ei toimi sillä, niin ei millään.

Metsälinna saikin esiintymään oikeastaan kaikki tämän hetken tanssilavojen parhaat tanssittajat. Tikkanen kertoo, että kalenteria tehdään yhdessä ohjelmatoimiston kanssa mutta artisteillakin on sanansa sanottavana.

– Artistien kanssa pitää olla hyvissä väleissä. Metsälinnalla on hyvä maine, koska otamme esiintyjät huomioon. Halutessaan he pääsevät saunaan ja saavat aina ruokaa. Ne ovat pieniä asioita, joilla on iso merkitys, Tikkanen sanoo.

Tanssilavojenkin pitää nykyään erottua laadulla. Metsälinnassa on panostettu viime vuosina erityisesti rakennuksiin ja siisteyteen. Lisäksi henkilökunta on talkoissa iloisella mielellä asiakkaita varten

– Ja esimerkiksi esiintymisaikaa on yleisön toiveesta aikaistettu.

Nyt Metsälinnassa tanssitaan kello 18–22.30.

Elina Alanne

 

Metsälinnan ohjeet tanssijoille

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa tai sinut on määrätty karanteeniin, niin älä saavu tansseihin.

Pese kätesi tai desinfioi ne, kun saavut tanssipaikalle sekä myös tansseissa/ravintolassa olosi aikana sekä poistuessasi tanssipaikalta.

Käsidesiä on saatavilla lippujen myyntipisteellä, ravintolan myyntipisteissä sekä muualla lavan/ravintolan tiloissa.

WC-tiloissa on käsienpesumahdollisuus.

Jos sinulla on tarve yskiä tai aivastaa, tee se kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Säilytä riittävä turvaväli mahdollisuuksien mukaan muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä vältä tungosta.

Suosittelemme korttimaksua, etenkin lähimaksua, mikäli mahdollista.