Mikkelissä taas koronatartunta – lämpökamera hälyttää nyt kuumeesta päivystyksessä


Uusi positiivinen Covid-19 näyte on jälleen löytynyt Essoten alueelta.

Essote tiedotti asiasta tiistaina aamupäivästä.

Mikkelissä päivystykseen saapuvilta mitataan nyt lämpö. Kamera toimii siten, että kun henkilö tulee päivystyksen ovesta sisään, niin kamera mittaa ruumiinlämpötilan. Tietokoneen näytöltä otetuissa kameran kuvissa näkyy vihreällä kameran ilmoittama lämpötila. Kuvassa on päivystyksen apulaisosastonhoitaja Heidi Korhonen. Kuva: Jouni Vauhkonen / Essote

 

Virukselle altistuneita on useita kymmeniä henkilöitä ja Essotesta on oltu heihin yhteydessä.

– Tartunnan löytämisessä merkittävä apu oli tulevien potilaiden lämpöä mittaavan lämpökameran antamalla hälytyksellä. Kamera sijaitsee päivystyksessä. Pystyimme ohjaamaan potilaan heti infektiopuolelle, kertoo tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Lämpökamera on saatu Essotelle lahjoituksena muutama viikko sitten.

 

Tartunnan alkuperän jäljitystyö jatkuu.

– Tämän hetken tiedon perusteella tämä tartunta ei liity eilen julkistamaamme ja viikonloppuna todettuun tapaukseen. Tilanne on huolestuttava, koska altistuneita on paljon, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote tiukentaa omia varautumistoimiaan. Kaikilla päivystyksen ja ensihoidon työntekijöillä on jatkossa kasvomaskit käytössä kaikissa potilaskontakteissa.