Koronaa sairastavia liikkunut ravintolassa ja ABC-asemalla – Essote antoi maskisuosituksensa


Perjantai-iltana 7.8. ravintola Fernandossa ja samana päivänä Pitkäjärven ABC-asemalla olleita pyydetään tarkkaavaisuuteen. 

Kevään poikkeusaikana Essote otti käyttöön monia muutoksia, kuten sairaalaan kulun vain tiettyä reittiä. Nyt näitä on osittain purettu mutta tilanne pakottaa taas kiristämään esimerkiksi henkilökunnan suojautumista.

 

Yksi uusi koronatartunta löytyi Essoten alueella torstaina 13. elokuuta otetuissa testeissä. Henkilöllä on ollut runsaasti kontakteja alueella ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Henkilö on asioinut tartuttavana Mikkelissä ravintola Fernandossa perjantaina 7.8. kello 18.30–19.30. Essote tiedottaa, että ravintolassa samaan aikaan olleiden henkilöiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117, mikäli heille tulee mitään oireita. Tartunnan alkuperää ei ole vielä pystytty selvitetään.

 

Torstaina Essote tiedotti kahdesta Pieksämäeltä löytyneestä koronatartunnasta. Nämä henkilöt ovat käyneet perjantaina 7.8. Mikkelissä Pitkäjärven ABC:lla kello 12–13. He ovat voineet altistaa virukselle kyseinä aikana siellä olleita.

– Mikäli kyseisenä aikana siellä olleille tulee pientäkään koronaan viittaavaa oireistoa, kehotan heitä olemaan yhteydessä Päivystysapuun 116117 koronatestauksen järjestämiseksi, kertoo tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Uusien tartuntojen johdosta Essote on antanut alueellisen maskisuosituksen. Suosituksen pohja on sama kuin THL:n suosituksessa, eli maskia suositellaan käytettävän muun muassa joukkoliikenteessä ja tilaisuuksissa, joissa turvavälin pitäminen on hankalaa.

– Essoten suositus täydentää THL:n ohjeistusta suojamaskeista. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä julkisten tilaisuuksien järjestäjille ja julkisissa liikennevälineissä liikkuville, kertoo Gärdström tiedotteessa.

 

Essote tiukentaa myös sisäisiä ohjeistuksiaan suojamaskien käytöstä.

– Tällä hetkellä päivystyksen ja ensihoidon työntekijät suojautuvat kaikissa potilaskohtaamisessa. Jatkossa maskia käyttävät myös kuvantamisen työntekijät ja annamme muita sisäisiä ohjeistuksia, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Lue Essoten kasvomaskisuositus kokonaisuudessaan täältä.

Lue THL:n ohjeistus täältä.