Kuntokartanossa uusi komento – Tommi Vitikainen toivoo paikan tavoittavan kaikenikäiset liikkujat


Kuntokartano sai elokuussa uuden yrittäjän rantakyläläisestä Tommi Vitikaisesta.

 

Kuntokartanon uusi yrittäjä Tommi Vitikainen on kuuden lapsen isä. Jalkapallo on ollut Vitikaiselle sekä työ että harrastus. Sen lisäksi kesälajeista hän harrastaa golfia ja talvella hiihtoa ja laskettelua.

 

Saila ja Pasi Parviainen luopuivat Kuntokartanosta 20 vuoden yrittäjyyden jälkeen. Vitikainen on monelle tuttu jalkapallopiireistä valmentajana Mikkelissä.

– Olen tehnyt työkseni oikeastaan kaikkea, mitä liikunnan parissa pystyy tekemään, aikoinaan liikunnanohjaajan koulutuksesta alalle oppimisen aloittanut Vitikainen miettii.

Viimeisimmäksi Vitikainen työskenteli erityisopettajana Rantakylän koulussa. Tuo työ päättyi vuodenvaihteessa ja mies alkoi katsella uutta suuntaa.

– Silloin huomasin, että Ristiinassa olisi kuntosali tarjolla ja siitä ajatus alkoi kypsyä. Olin Sailaan yhteydessä jo ennen koronaa ja mietimme vaihtoehtoja. No, sitten tuli korona ja pysäytti vähän minun ajatukset, mutta Saila onneksi aktiivisesti kyseli perään, Vitikainen kertoo.

 

Tällä hetkellä kuntosaliala on Mikkelissäkin hyvin kilpailtu. Kaupungissa on monta erilaista liikuntakeskusta. Vitikainen kertoo huomanneensa, että Mikkelissä etsittiin usealle salille omistajia tai osakkaita.

– Koin, että Ristiina oli yrittäjyyden kannalta mielekkäin vaihtoehto. Asiakaskuntaa on jo olemassa ja en ajattele, että kilpailen kaupungin paikkojen kanssa samoista asiakkaista.

Kuntosaliyrittäjän suurimmat kilpailijat taitavat olla ihmisten vapaa-ajan vähäinen määrä ja kotisohva. Vitikainen kertoo, että on jo hieman tutkinut tilastoja Kuntokartanon kävijöistä ja huomannut, että työikäisiä miehiä käy salilla yllättävänkin vähän.

– Missä he ovat? Toki voi olla, että monet ovat käyneet Kisakaaren salilla. Jotkut voivat myös vierastaa paineilmalaitteita, mutta ne ovat ihan käypäiset miehillekin. Mutta täytyy miettiä, pitäisikö salilla olla myös enemmän vapaita painoja.

Uusi yrittäjä haluaa kuunnella ihmisten toiveita herkällä korvalla. Kuntokartanossa jatkuu samaan tapaan sekä kuntosaliharjoittelu että ryhmäliikuntatunnit.

– Toivon, että tämä olisi paikka, jossa käy teinipojista vanhoihin mummoihin kaikki.

Vitikaisen mietintämyssyssä on myös, voisiko toimintaa laajentaa jotenkin seinien ulkopuolelle.

Elina Alanne