Mikkelissä useita koronatartuntoja – lukio osittain etäopetukseen, sairastuneita Jukureiden U20-joukkueessa


Mikkelissä löytyi maanantaina illalla useita uusia koronatartuntoja. Tartunnoista tiedottivat Essote ja Jukurit.

 

Keväällä Mikkelin keskussairaalaan kulkevia seulottiin päivystyksen edessä teltassa. Nyt rajoituksia on voitu osittain purkaa. Parhaillaan Essotessa selvitetään useita koronan tartuntaketjuja.

 

Essote kertoo tiedotteessaan, että yksi tartunnan saanut on myös ollut tartuttavana Mikkelin lukiolla. Altistuneiden kontaktointi on meneillään ja Mikkelin lukiolta asetetaan yli 30 ihmistä karanteeniin.

– Selvittelemme läpi yön altistuneiden määrää. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että heitä on paljon. On myös hyvin mahdollista, että tartuntoja tullaan toteamaan lisää, kertoi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa maanantaina illalla.

Essote tiedottaa asiasta lisää tiistaina aamupäivästä.

 

Mikkelin kaupunki tiedotti tiistaiaamuna, että Mikkelin lukion opiskelijat opiskelevat etänä tiistaina varotoimenpiteenä koronavirusaltistumisten vuoksi. Lukion abiturientit opiskelevat etänä 4.10. asti, jolloin käynnissä oleva jakso loppuu.

Mikkelin kaupungin häiriötilannejohtoryhmä kokoontuu tiistaina. Kaupunki myös tiedottaa erityisjärjestelyistä lisää kokouksen jälkeen.

 

Mikkelin Jukurien U20-joukkueen kolmella pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnat todettiin maanantai-iltana.

Altistumisen vuoksi koko Jukurien U20-joukkue ja sen kanssa tekemisissä olleet valmentajat ja muut toimihenkilöt on asetettu välittömästi 14 vuorokauden karanteeniin.

 

Essote selvittää parhaillaan altistuneiden kokonaismäärää. Tässä vaiheessa tiedossa olevia altistuneita on useita kymmeniä, ja heidän joukossaan on myös viisi Jukurien Liiga-joukkueen pelaajaa. Osa todettuihin sairaustapauksiin liittyvistä altistumisista on tapahtunut muualla kuin urheilutoiminnassa. Sairastuneet ovat lieväoireisia ja he ovat kotihoidossa.

 

Todetut sairaustapaukset ja altistukset vaikuttavat myös Jukurien U20-joukkueen Nuorten SM-Liigan otteluohjelmaan. Muutoksista tiedotetaan erikseen myöhemmin, kun Suomen Jääkiekkoliitto on tehnyt asiaa koskevat päätökset.

Juniori-Jukurit perui maanantai-iltana valmentajien kautta tiistaiaamun U15-U18-joukkueiden harjoitukset.

Juniori-Jukureiden hallituksen ja toimihenkilöiden päätöksellä tiistain joukkueharjoitukset kaikilta ikäryhmiltä on peruttu. Tällä tavalla halutaan antaa viranomaisille aikaa selvittää rauhassa kaikki tartuntaketjut.