Ristiinalaisen ja Rinkan pyöräsuunnistus kutsuu viikonloppuna ulkoilemaan – lähde lyhyelle lenkille ja lähetä kuva!


Jokasyksyinen Ristiinalaisen ja Ristiinan Rinkan pyöräsuunnistus järjestetään tänä vuonna viikonlopun mittaisena.

 

Lyhyellä lenkin ensimmäinen rasti sijaitsee kuvan osoittamassa paikassa. Katso karttaa tämän jutun alalaidasta löytyvästä verkkototeutuksesta tai paperisesta Ristiinalaisesta.

 

Reitin – tai vaikka molemmat – voi käydä pyöräilemässä joko lauantaina 12. syyskuuta tai sunnuntaina 13. syyskuuta. Lyhyen lenkin voi hyvin kiertää myös kävellen tai juosten.

Uudistukseen päädyttiin, koska viime vuonna tapahtumapäivän sää oli niin surkea, että kukaan ei lähtenyt reiteille. Koska viimevuotiset reitit jäivät ajamatta, lähdetään tänä vuonna samoille teille.
Pidempi, noin 33 kilometrin, lenkki suuntautuu Ristiinan läntisille kylille. Se tarjoaa helpohkoa maantiepyöräilyä sekä asfaltoiduilla että sorapäällysteisillä teillä. Reitin varrella Närhiläntiellä on osittain uutta, melko teräväreunaista mursketta. Reitillä ajetaan myös metsäpolkua pitkin, jossa saattaa joutua taluttamaan pyörää puron ja junaradan yli Raitinpuron maisemissa muutaman sata metriä.

Lyhyt lenkki on muutaman kilometrin ja sen voi kiertää myös haluamassaan järjestyksessä. Reitille voi myös lähteä koko perhe juosten tai kävellen. Tänä vuonna uutta on myös lyhyestä reitistä Ristiinalaisen sivuille tehty oma verkkototeutus. Reittiä voi seurata sen avulla. Pääset siihen tämän jutun alalaidasta.

Palkintoja arvotaan kahdella tavalla. Paperisesta Ristiinalaisesta kupongin täyttämällä ja kaikki rastit löytämällä osallistuu arvontaan, jonka palkinnot Ristiinan Rinkka arpoo syyskokouksessaan. Rastilipukkeet palautetaan Ristiinalaisen postilaatikkoon, Brahentie 16.
Kun lähettää Ristiinalaisen verkkototeutuksen kautta kuvan itsestään, matkaseurastaan tai ympäristöstä lyhyeltä lenkiltä, osallistuu Ristiinalaisen arpomien palkintojen arvontaan.

Halutessaan paperikarttoja voi hakea Rinkan postilaatikosta Rantapuistosta. Tämä on myös merkattu molempien lenkkien lähtöpisteeksi.
Kaikilla pyöräilijöillä pitää olla kypärä päässä. Rastit ovat paikoillaan jo varhain lauantaina ja kerätään pois sunnuntaina kello 18. Järjestäjät eivät suosittele reiteillä pyöräilyä pimeällä. Hämärässä pyörässä pitää olla valkoinen valo eteen ja punainen takavalo.

Elina Alanne

RISTIINALAISEN JA RISTIINAN RINKAN PYÖRÄSUUNNISTUS