Kantakaupungin koululaisia etäopetukseen, uimahallit kiinni kahdeksi viikoksi – koronatartuntaketjuja nyt Mikkelissä useita


Koronatartuntoja on löytynyt Mikkelissä useita viikonloppuna.

Tartunnan saaneita on ollut esimerkiksi Tuppuralan koulussa ja Päämajakoulussa, josta oppilaita ja opettajia on laajasti karanteenissa. Sunnuntain saldo oli yhteensä kuusi uutta positiivista koronanäytettä, kertoo Essote. Kaikkiaan viime viikolla löytyi 32 tartuntaa.

Altistuneita on maanantain tietojen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja useita. Kaikki tartunnat eivät siis enää ole samasta Mikkelin Jukureista lähteneestä ketjusta. Uutena altistumispaikkana on selvittelyssä Rantakylän koulu Mikkelissä. Tämän jutun lopussa on muita paikkoja, joissa on voinut tapahtua altistumisia.

 

Essote on tehnyt koronatestejä paljon myös viikonloppuna. Testeissä myös löydettiin tartuntoja.

 

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui maanantaiaamuna. Mukana kokouksessa oli myös Essoten edustajia.

Essoten suosituksesta kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungin koulujen 4.–9. luokat siirtyvät etäopetukseen huomisesta tiistaista 15.9.2020 alkaen 27.9.2020 asti. Kantakaupungin kouluiksi lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi. Etäopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan kouluruoka.

Lisäksi kaupunginjohtaja päätti, että epidemiatilanteen rauhoittamiseksi kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat suljetaan kahdeksi viikoksi 27.9.2020 asti. Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20.9.2020 asti. Sulku tulee voimaan heti.

Kirjastot, asiointipisteet ja kulttuuritoiminnot pysyvät avoinna, koska Essoten mukaan näissä riski altistumiseen on pienempi. Näissäkin toiminnoissa on kuitenkin nyt erityisen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hygieniasta. Julkisilla paikoilla tulee liikkua vain täysin terveenä.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä korostaa, että kontaktien määrä tulee pitää nyt mahdollisimman pienenä. Kiertävien opettajien ja muiden kiertävien työntekijöiden työtapoihin tehdään muutoksia kontaktien määrän minimoimiseksi. Kaupungin palaverit pidetään etäkokouksina ja henkilöstön etätyösuositus jatkuu niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista.

Essote valmistelee muita alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Näistä tiedotetaan todennäköisesti myöhemmin maanantaina.

 

Häiriötilanteiden johtoryhmä toivoo, että erityisesti kantakaupungissa asuvat mikkeliläiset välttävät nyt myös vapaa-ajalla liikkumista paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

– Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, muistuttaa Essoten tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Altistumisia on voinut tapahtua ainakin seuraavissa paikoissa:

–                          Pieksämäen ABC 5.9. klo 15.30-16.30

–                          Pieksämäen jäähalli 5.9. koko päivä

–                          Liikuntakeskus Liikku Mikkelissä 9.9. klo 12-14

–                          Cafe Stella Mikkelissä 7.9. iltapäivällä tai alkuillasta

Näiden paikkojen lisäksi altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin ruokakaupoissa.