Kokoontumisia rajoitettiin viikoksi – Metsälinnan tanssit ja sadonkorjuumessu Ristiinassa peruttu sunnuntailta


Essote rajasi maanantaina kokoontumiset viikoksi alle 50 henkeen. 

Sairaalaparkista ei pääse nyt ainakaan viikkoon suoraan sairaalaan sisälle. Lisäksi Pirttiniemenkatu on poikki rakennustöiden vuoksi.

 

Metsälinnan tulevan sunnuntain tanssit on peruttu. Metsälinnassa piti tanssittaa Hurma. Jos uusia koronarajoituksia ei tule, Metsälinnan tanssikausi päätetään suunnitelman mukaisesti sunnuntaina 27.9.

Myös Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta perui Ristiinasta sunnuntain sadonkorjuumessun.

Essote kielsi viikoksi Mikkelin koko kaupungin alueella ajalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitus on voimassa 21. syyskuuta asti.

Samalla Essoten hallitus suositteli koko Mikkelin kaupungin alueella oleville ravintoloille ja anniskelupaikoille aukiolon rajaamista keskiyöhön samalla ajalla.

 

Suositukset liittyvät siihen, että Essoten alueella on nyt suhteellisesti eniten koronatartuntoja koko maassa.

Altistuneita ja siten karanteeniin määrättyjä on myös Mikkelissä poikkeuksellisen paljon, noin 500. Essote totesi tiedotteessa maanantaina iltapäivällä, että lisää karanteenimääräyksiä on näköpiirissä.

– Nyt on tärkeää rajoittaa viikoksi mahdollisia joukkoaltistuksen paikkoja. Tarkoituksena on saada tämä hallintaan mahdollisimman nopeasti. Elinkeinoelämän kannalta olisi todella huono vaihtoehto, jos kriisi taas pitkittyy, sanoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Essoten jäljityskapasiteetti on joutunut äärirajoille, koska altistuneita on tullut niin paljon.

– Pystymme pitämään taudin leviämisen vielä aisoissa, mutta ainakaan laajoja joukkoaltistumisia ei saisi enää tulla. Muuten terveydenhuollossa tulee suuria vaikeuksia. Sairastuneissa ja altistuneissa on paljon koululaisia ja se tarkoittaa, että altistuneiden joukossa on myös Essoten työntekijöitä, joka vaikuttaa toimintaresursseihimme. Toivon kovasti vanhempien rajoittavan myös nuorison vapaamuotoista kokoontumista, koska tauti leviää nyt nimenomaan nuorison keskuudessa ja osa tartunnan saaneista on oireettomia, sanoo Seppälä tiedotteessa.

Essote pyrkii kaikin tavoin suojaamaan työntekijöitään. Yksittäisen Essoten työntekijän tartunta voi johtaa helposti kymmenien muiden karanteeniin, mikä voi puolestaan vaarantaa terveyspalvelut myös muilta kuin koronapotilailta.

– Olemme tiukentaneet Essoten sisäisiä ohjeistuksia. Jatkoimme muun muassa etätyösuositusta ja kasvomaskeja käytetään kaikessa mahdollisessa potilas- ja asiakastyössä, kertoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Yksi suojaustoimenpiteistä on, että Sairaalaparkista Mikkelin keskussairaalalle tuleva putki menee kiinni keskiviikosta 16.9. lähtien. Sairaalaparkkiin pysäköineiden matka pitenee loppuviikoksi useita satoja metrejä, sillä Pirttiniemenkadun kevyenliikenteen väylä on poikki kaivuutyön takia Mannerheimintien ja ambulanssirampin välillä. Essote suosittelee sairaalaan tulijoille pysäköintiä Porrassalmenkadun suunnalle loppuviikon ajan.