Essoten alueella 13 uutta koronatartuntaa – nyt sairastuneista pääosa opiskelijoita, aiemmin sairastuneita myös sairaalahoidossa


Viikonlopun aikana on löytynyt 13 uutta koronatartuntaa Essoten alueella.

 

Essote ottaa koronatestejä useissa eri pisteissä. Päivystyksen edessä testattiin runsas viikko sitten sekä teltassa että kontissa.

 

Essote kertoo maanantaiaamuna tiedotteessaan, että valtaosa tartunnoista on todettu sunnuntaina ja maanantain vastaisena yönä, joten tartuntojen jäljitys on edelleen kesken.

Tartunnan saaneet ovat pääosin opiskelijoita. Essote kertoo tiedotteessaan, että Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella on voinut altistua viime viikolla.

 

Aalto-yliopisto kertoo nettisivuillaan, että Mikkelin kampuksen opiskelijoilla on todettu koronavirustartuntoja. Essoten suosituksen mukaisesti Kauppakorkeakoulun Mikkelin kandidaattiohjelman 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät varotoimena etäopetukseen kahdeksi viikoksi.

Yksi uusista positiivisista koronatestien tuloksista liittyy muuhun, Essoten alueen ulkopuolella havaittuun tartuntaketjuun.

 

Essote jatkaa altistuneiden määrän selvittämistä ja henkilöiden määräämistä karanteeniin. Aiempien tartuntojen johdosta myös sairaalahoidossa on Essoten alueella potilaita.

 

Essoten määräämien alueellisten rajoitusten piti päättyä tänään maanantaina 21.9.

– Harkitsemme alueellisten rajoitusten tarvetta, kun tartuntojen jäljitys on saatu maaliin, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.