Metsälinnan tanssikausi päättyy sunnuntaina – kasvomaskit tarjotaan myös asiakkaille


Metsälinnassa järjestetään tämän kauden viimeiset tanssit suunnitelman mukaisesti tulevana sunnuntaina 27. syyskuuta. 

 

Metsälinnan tanssikausi oli tänä kesänä lyhyt. 70-vuotisjuhlatanssit saatiin kuitenkin järjestettyä. Kuva: Antero Heikkinen

 

Mikkelin seudun koronatilanne ja -rajoitukset peruivat Metsälinnan tanssit viime viikon sunnuntailta.

– Ohjeistus järjestäjille on nyt sama kuin muulloinkin syyskuussa, Metsälinnan lavaisäntä Petri Tikkanen toteaa.

Essote ei tehnyt alkuviikosta uusia päätöksiä tapahtumien rajoittamisesta vaan se tiedotti, että aluehallintovirastojen aiemmin antamat ohjeet riittävät.

Tikkanen kertoo, että hygieniasta pidetään kauden viimeisissä tansseissa vielä tarkemmin huolta.

– Desinfioimme pintoja ahkerasti. Henkilökunnalla on kasvomaskit ja tarjoamme niitä myös asiakkaille, Tikkanen kertoo.

Mahdollisia ruuhkakohtia mietitään vielä myös tarkemmin.

– Toki tanssilattialla ruuhkan välttäminen on välillä hankalaa. Mutta näin syksyllä väkimäärä varmasti pysyy muutenkin maltillisena.

Metsälinnan tansseihin otetaan enintään 425 pääsylipun maksanutta asiakasta. Tikkanen toteaa, että olosuhteisiin nähden yleisömäärät ovat olleet hyviä.

– Mutta erityisesti tällä kaudella tunnelma on ollut loistava. Ihmiset ovat silmiin pistävän hyvällä tuulella. Lisäksi artistit ovat antaneet kaikkensa, mikä taas on entisestään heijastunut kaikkien hyväntuulisuuteen, Tikkanen sanoo.

Essote jatkoi maanantaihin 28. syyskuuta asti suositustaan siitä, että ravintolat olisivat auki ainoastaan kello 24 saakka.

 

Essoten alueella löytyi viikonlopun ja alkuviikon aikana kymmeniä opiskelijoiden koronatartuntoja. Maanantaina löydettiin 12 Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen opiskelijoihin liittyvää tartuntaa.

Tiistaina samasta tartuntaketjusta löytyi 11 uutta koronatartuntaa. Keskiviikkona tiedotettiin, että tartuntoja on löytynyt vielä viisi lisää. Mikkelin kampukselta siirrettiin ensin opiskelijoita etäopetukseen, kunnes se päätettiin sulkea kokonaan.

Karanteeniin asetettuja tämän ketjun yhteydessä oli keskiviikkona 70.

 

Edellisen suuren tartuntaketjun karanteenit ovat vähitellen purkautumassa.

– Tilanne näyttää olevan tämän ketjun osalta hallinnassamme ja altistuneet pääosin tiedossa. Laajasta testauksesta huolimatta näiden ketjujen ulkopuolelta ei ole löytynyt tartuntoja. Kummassakin suuressa ketjussa näyttää olleen melko tiivis porukka, jotka ovat kuitenkin melko vähän levittäneet tartuntoja lähipiirinsä ulkopuolelle. Tilanne olisi huolestuttavampi, jos meillä olisi tartuntoja, joiden alkuperää ei pystytä jäljittämään, arvioi tiedotteessa Seppälä.

Tartuntojen suuren määrän johdosta Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa Essoten alueen asukkaita noudattamaan tavallistakin tarkemmin turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.

– Koronatestaukseen pääsee tällä hetkellä edelleen alle vuorokaudessa ja lähes kaikki tulokset valmistuvat alle vuorokauden sisällä, Gärdström toteaa tiedotteessa.

Elina Alanne