RiPa jäi putoajan paikalle – sarjapaikka on kuitenkin vielä monen kysymysmerkin takana


Ristiinan Pallolla on edessään vielä tämän kauden viimeinen peli.

Liian tuttu näky RiPan peleistä tältä kaudelta. RiPa-puolustus joutuu toteamaan, että pallo on omassa verkossa. Kuva heinäkuun SavU-RiPa -pelistä Rantakylästä.

 

RiPa kohtaa lauantaina Liryn Lappeenrannassa Itäisen alueen Kolmosen oman lohkonsa alaloppusarjan ottelussa.

Sarjatilanne on kuitenkin ennen viimeistä peliä sellainen, että voitollakaan RiPa ei voi kivuta enää putoajan paikalta pois. Tämä varmistui viime lauantaina, kun RiPan kanssa putoamista vastaan taistellut Kymin Palloilijat voitti omassa päätösottelussaan ilman panosta pelanneen heinolalaisen Union Plaanin maalein 2-0. Näin KyPa nousi 11 pisteeseen, eikä RiPa voi enää voitollakaan kerätä kuin korkeintaan yhdeksän pistettä.

Kuluva kausi on ollut RiPalle varsinaista tervanjuontia, sillä joukkue on onnistunut tähän mennessä voittamaan vain yhden ottelun, KyPan vieraissa maalein 2-5. Tuon voiton lisäksi pistetili on karttunut kolmen tasapelin myötä. Voiton lisäksi myös tasapelipisteet on otettu vieraspeleissä, tällä kaudella RiPa ei siis kotikentältään saanut napattua pistettäkään. Katkerin pistemenetys kotona tuli Haminan Pallo-Kissoja vastaan heinäkuussa, jolloin RiPa hukkasi 2-0 johtoaseman 2-3 tappioksi.

Sarjapaikkaa Kolmosessa ei siis enää pystytä pelaamalla säilyttämään. Katseet kääntyvätkin nyt sarjan täydennysmenettelyyn, joka käynnistetään tarvittaessa sarjojen päättymisen jälkeen, kun sekä nykyiset joukkueet että sarjassa paikan joko nousemalla Nelosesta tai Kakkosesta putoamalla ottaneet joukkueet ovat vahvistaneet osallistumisensa Kolmoseen. Näin ollen RiPan ensi kauden sarjapaikka on vielä monen kysymysmerkin takana.

Asiaan vaikuttaa muun muassa se, että ottaako Nelosen voittanut RPS Lions Ruokolahdelta paikan Kolmosessa vastaan. Vaikutuksensa on tietenkin myös sillä, putoaako Kakkosesta tämän alueen joukkueita Kolmoseen. Tällä hetkellä putoamisuhkan alla on Kaakon alueen joukkueista Joutsenon Kultsu FC, joka on Kakkosessa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä, eli toisella putoajan paikalla.

Sarjapaikka voi tosin tulla myös, vaikka Kultsu putoaisi, ja RPS ottaisi nousupaikan vastaan, sillä Kolmonen pelattiin tällä kaudella 11 joukkueen sarjana. Palloliiton tavoitteena on, että sarja olisi 12 joukkueen sarja, jolloin RiPa:lle löytyisi paikka Kolmosessa myös tässä tilanteessa.

Kuitenkin, 12 joukkueen löytyminen ensi kauden Kolmoseen voi toteutua jo siten, että Kolmosen tästä lohkosta ei voittajajoukkue onnistu raivaamaan tietään Kakkoseen. Tänä vuonna Kolmosesta ei nouse suoraan kukaan, vaan itäisen alueen B-lohkon voittaja karsii paikasta Kakkoseen kahden eteläisen alueen joukkueen kanssa. Tästä loka-marraskuun vaihteessa pelattavasta kolmen joukkueen karsintasarjasta nousee Kakkoseen kaksi parasta.

Lyhyemmin sanoen, spekulaatiota on vielä noin sataan suuntaan. Viimeistään marraskuun alussa asia tiedetään varmasti.

Niko Takala

 

Kuvateksti: Liian tuttu näky RiPan peleistä tältä kaudelta. RiPa-puolustus joutuu toteamaan, että pallo on omassa verkossa. Kuva heinäkuun SavU-RiPa -pelistä Rantakylästä.