Nyt perutaan joulukuun tapahtumia – Parikanniemen jouluvaellus sekä Linnan juhlat jäävät väliin


Ristiinassa Parikanniemen lastenkodilla perinteisesti järjestetty Matka Betlehemiin -jouluvaellus perutaan tältä vuodelta koronan takia.

Parikanniemen jouluvaellus on ollut hyvin suosittu. Kuva: Juho Jolkkonen

 

Vaellus on ollut hyvin suosittu. Sille on osallistunut viime vuosina yli 1200 vaeltajaa ja vapaaehtoista.

Jouluvaelluksen järjestävät Parikanniemen ystävät ry ja Parikanniemisäätiö. Ne tiedottivat päätöksestä tiistaina. Tavoite on järjestää Matka Betlehemiin 25-vuotisjuhlavaellus 10.–11.12.2021.

 

Tiistaina tiedotettiin myös, että itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna uudella tavalla. Perinteisiä Linnan juhlia ei järjestetä, vaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä. Tilaisuuden yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää ja tekee päivän aikana erilaista ohjelmaa eri puolilta Suomea.

 

Valtakunnallisesti koronatartuntoja on viime päivinä löytynyt kiihtyvään tahtiin. Essoten alueella tilanne puolestaan on rauhoittunut. Maanantaina tiedotettiin, että viikonlopun aikana löytyi kaksi uutta koronatartuntaa Essoten alueella.

Toinen on Essoten alueen ulkopuolelta testeihin tullut henkilö, joka ei ole altistanut Etelä-Savossa muita. Toinen tartunta löytyi jo karanteenissa olleiden joukosta.

– Tilanne näyttää hyvältä.  Tehdyt toimenpiteet ovat purreet erinomaisesti ja tilanne on saatu rauhoitettua, vaikka välillä näytti jo hyvin huolestuttavalta. Iso kiitos tästä kuuluu väestölle ja vastuullisille yrityksille ja tapahtumajärjestäjille. Viimeisimmästä tartuntaryppäästä tautia ei näyttäisi päässeen leviämään väestössä laajemmin. Tosin taudin itämisaikaa merkittävimmistä altistuksista on vielä pari päivää jäljellä. Karanteeniin asetettujen tulee luonnollisesti edelleen noudattaa tarkasti annettuja ohjeita, muistutti maanantain tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Testeihin pääsee tällä hetkellä nopeasti ja tulokset saadaan pääsääntöisesti vuorokauden kuluessa. Myös jonotusaika Päivystysavun koronalinjalle on lyhentynyt ja ajoittain jonotusaikaa ei ole ollut ollenkaan.

Elina Alanne