Essoten alueella viisi koronatartuntaa Ylläksen ketjuun liittyen – Puumalan laboratoriopäivässä on voinut altistua


Uusia koronatartuntoja on löytynyt Essoten alueelta viisi.

Essote suosittelee kasvomaskien käyttöä, jos turvaväliä ei voi pitää. Kuva: Pixabay

 

Tapaukset eivät liity alueen aiempiin Mikkelin suuriin tartuntaketjuihin, vaan ovat osa laajasti julkisuudessa ollutta Ylläksen ketjua.

Tartunnat ovat löytyneet Puumalan, Mikkelin ja Pieksämäen alueelta. Tartunta- ja altistusketjujen kartoitus on edelleen käynnissä ja tähän mennessä karanteeniin on asetettu yli 20 henkilöä. Lähes kaikki karanteeniin joutuvat on tavoitettu.

– Neljä henkilöä on saanut tartunnan lomalla Ylläksellä ja tauti on levinnyt vielä yhteen heidän lähipiiriinsä henkilöön. Kehotamme kaikkia Ylläksellä olleita ottamaan yhteyttä Päivystysavun numeroon 116117, jos ilmaantuu pienintäkään flunssaoiretta, sanoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Yksi tartunnan saaneista on ollut Essoten Puumalan hyvinvointikeskuksessa tartuttavana maanantaina 28.9. klo 8.30–12.00. Altistuneita on pelkästään Puumalassa kymmeniä.

– Tämä on hyvin vakava altistus, kun Puumalassa on ollut laboratoriopäivä ja siten paljon riskiryhmiin kuuluvia paikalla. Heidän ja muidenkin altistuneiden tulee ottaa yhteyttä numeroon 116117, jos vähäisiäkin koronaan viittavia oireita ilmenee, kehottaa tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Yksi sairastuneista on ollut Pieksämäellä Moilas Oy:n myymälä-kahvilassa 28., 29. ja 30.9. klo 11.30–12. Hän on mahdollisesti altistanut kyseisinä aikoina siellä olleita.

– Nämä uudet tartunnat osoittavat hyvin sen, että tilanne voi alueella muuttua nopeasti. Essoten alueella julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, on syytä käyttää kasvomaskia koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, Gärdström tähdentää.

 

Virhe korjattu 2.10: Maanantai oli 28.9. Jutussa oli aiemmin Puumalan kohdalla maanantain päivämääränä 29.9.