Tulevaisuuden huippuhevoset esillä Ristiina-raveissa – tiistaina ravataan kymmenen hyvää lähtöä


Mikkelin raviradalla järjestetään Ristiina-ravit ensi tiistaina 6. lokakuuta.

Ravit alkavat kello 18 mutta jo ennen tuota, kello 17.40, ravataan ponilähtö.

 

Tähtituula osallistuu Ristiina-ravien 4. lähtöön. Kuva on Seinäjoen kuningatarkilpailusta elokuussa. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

 

– Tiedossa on hyvät ravit. Ristiina-ravit on valtakunnallisesti ainoa ravitapahtuma tuona päivänä. Paikan päällä raveja seuraa varmaan alle 1000 henkilöä mutta toto-tv:n ääressä noin 10 000 henkilöä, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoo.

Illan totopelimyynti tulee olemaan 200 000 – 250 000 euroa, Tiainen arvioi.

Raveissa juostaan kymmenen lähtöä. Jokaisella kuudella mukana olevalla ristiinalaisyrityksellä on oma lähtö. Näiden lähtöjen lisäksi ravataan toki myös koelähtö.

– Se vaaditaan hevosilta, jotka aloittavat tai joilla on pitkä tauko, Tiainen selventää.

 

Mikkelissä nähdään myös kolmevuotiaiden suomenhevosten ja 4-vuotiaiden suomenhevostammojen Varsakunkku-karsinnat. Näissä lähdöissä nähdään tulevien vuosien huippuhevosia, jotka keräävät pisteitä syksyllä myöhemmin juostavaan finaaliin.

– Sijoituspisteillä pääsee finaaliin, jonka ykköspalkinto on 15 000 euroa.

Kolmevuotiaita suomenhevosia kilpailee illan toisessa lähdössä peräti yksitoista. Joukossa ovat muun muassa kotiradan Pirttilän Roosa, Isosalon Se ja Karelia. Voitosta voittoon kulkeneen Parvelan Retun tallikaveri Siirin Valtsu on ehtinyt sekin voittaa molemmat kaksi kilpailuaan tähän asti.

 

Vuotta vanhempien tammojen Varsakunkku-lähdön suosikki Viksun Lilja saapuu Mikkeliin Etelä-Pohjanmaalta.

Neljännessä lähdössä iskevät yhteen kotiradan kovat Paakkarin Myrsky ja Limuska. Kolmevuotiaat lämminveriset puolestaan hakevat asetelmia loppuvuoden isoihin kilpailuihin illan kahdeksannessa lähdössä.

 

Ristiina-ravien ristiinalaisista yhteistyöyrityksistä voi kysyä vapaalippuja raveihin. Jokainen yritys järjestää vapaalippujen jaon omalla tavallaan. Viestintä Kreivin vapaalippuja voi hakea Kreivin ja Ristiinalaisen toimistosta, Brahentie 16.

Yleisön sisäänkäynti Mikkelin raviradalle tapahtuu vain niin sanotusta vanhasta pääportista. Talli- ja yleisöalue on eriytetty toisistaan.

Näiden ravien jälkeen Mikkeli isännöi perjantaina 16. lokakuuta uudenlaisia After work -raveja. Ne pääsevät vauhtiin jo klo 15.30.

Elina Alanne