Puumalassa uusia koronatartuntoja – Hurissalon Salessa on voinut altistua useana päivänä


Keskiviikkona löytyi Essoten alueelta kolme uutta koronatartuntaa.

 

Essote muistuttaa, että ennen hoitoon hakeutumista pitää soittaa 116117.

 

Essote tiedotti asiasta torstaina. Kaksi positiivista koronanäytettä löytyi Puumalasta ja ne liittyvät alkujaan Ylläkseltä tulleisiin tartuntoihin. Yksi tartunnoista kuuluu mikkeliläisen ravintola Fenixin tartuntaketjuun.

Altistuneet on keskiviikkona illalla saatu kartoitettua ja asetettua karanteeniin. Ylläksen ketjusta on alueella todettu tartuntoja yhteensä 12 henkilöllä ja Fenixin ketjussa kahdeksalla henkilöllä.

Puumalan Hurissalon Salessa on asioinut torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina (8.–11.10.) henkilö, jolla on todettu koronatartunta. Muiden henkilöiden altistuminen on kyseisinä päivinä ollut mahdollista.

Koko maan heikentynyt koronatilanne on Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä mukaan alkanut näkyä kuntayhtymän alueella.
– Tilanteemme on rauhoittunut suurten tartuntaketjujen haltuunoton jälkeen, mutta huolenaihetta herättää kuitenkin tartuntaketjujen kasvanut määrä ja että tartunnan lähteitä on ollut vaikeampi löytää. Tautia liikkuu väestössä, Seppälä sanoo Essoten keskiviikon tiedotteessa.

Essote tiedotti keskiviikkona, että kaksi uutta koronatartuntaa on löytynyt alueelta viimeisen kolmen vuorokauden aikana. Toinen niistä liittyy aiempaan tartuntaketjuun.
– Molempien löydösten altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Koronan takia meillä on myös potilaita sairaalahoidossa, kertoo Seppälä.

Koulujen syyslomat ovat tuoneet alueelle runsaasti kausiväestöä Etelä-Suomesta.
– Jos alueella asuvalla tai täällä muutoin olevalla tulee flunssaan viittaavia oireita tai hän epäilee saaneensa koronan, niin on syytä olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117. Tartuntojen ehkäisyssä on edelleen tärkeää, ettei liiku flunssaisena muiden parissa, huolehtii hyvästä käsihygieniasta sekä pitää turvavälejä liikuttaessa kodin ulkopuolella. Mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu julkisissa tiloissa ja kaupoissa, on tällöin syytä käyttää maskia, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Viikonlopun aikana Essoten alueelta löytyi kolme uutta koronatartuntaa.
– Tiedossamme on kaksi pienehköä tartuntaketjua, kertoi Seppälä tiedotteessa tuolloin.
Elina Alanne