Taas muutama uusi koronatapaus ja altistuspaikka – Essote ei suosittele matkustamista Vaasaan


Kolme uutta koronatartuntaa on löytynyt Essoten alueelta torstain jälkeen.

Essoten alueella ollaan edelleen koronan perusvaiheessa.

 

Yksi näistä on uusi tapaus ja altistuneiden jäljitys on käynnissä. Kaksi muuta tartuntaa liittyvät aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin ja tartunnan saaneet olivat jo karanteenissa.

Koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa Mikkelissä: Keilakukko tiistaina 13.10 kello 15–16 ja Burger King 16–16.30 sekä McDonald’s maanantaina 12.10.

– Mikäli olet käynyt noissa paikoissa tuolloin ja sinulla on pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta, ole yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117 koronatestin järjestämiseksi, kehottaa tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Essoten alue on edelleen koronan suhteen perusvaiheessa.

– Emme kuitenkaan voi tuudittautua siihen, että tilanne säilyy jatkossa yhtä hyvänä. Koko maan tasolla tartuntaluvut ovat nousseet ja otamme nyt käyttöön uusia suosituksia ja ohjeistuksia, jotta tautitilanne saadaan pidettyä rauhallisena, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Valtioneuvoston uudet ohjeistukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä. Niiden johdosta Essote on tarkentanut omia ohjeistuksiaan ja suosituksiaan sekä sisäistä ohjeistustaan henkilöstölle.

Essote suosittelee matkustuksen välttämistä leviämisvaiheessa olevaan Pohjanmaan maakuntaan, eli Vaasan seudulle. Lisäksi Essote suosittelee valtioneuvoston suosituksen mukaisesti etätyöhön siirtymistä niillä työpaikoilla, joissa se on mahdollista sekä turvavälien pitämistä kaikissa joukkotilaisuuksissa.

Essote maskisuositus on edelleen sama, eli maskia suositellaan esimerkiksi joukkoliikenteessä ja matkalla koronatestiin. Lisäksi Essote suosittelee pitämään maskia tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Tällaisia tilanteita voi tulla esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, jossa maskeja suositellaan sekä yleisölle että järjestävälle taholle.

 

Kaikki Essoten ohjeistukset ja suositukset löytyvät www-sivuilta täältä.