Koronatilanne jatkuu rauhallisena – Essote muistuttaa testiin hakeutumisen tärkeydestä


Viikonloppu ei tuonut uusia positiivisia testituloksia.

 

Mikkelin keskussairaalan päivystyksen ovesta tulevilta mitataan lämpö kameralla jo kuvassa olevassa eteistilassa.

 

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella siis rauhallisena.

– Kehotan tulemaan testeihin, jos on vähänkään flunssan oireita. Tällä hetkellä testeihin hakeutuneista liki puolet on Essoten työntekijöitä. Oireita täytyy olla muillakin ja testeihin pitää hakeutua nyt kaikkien flunssaoireisten, muuten tilanne voi koko alueella muuttua nopeasti huonommaksi.  Testeihin pääsee hyvin ja tulokset tulevat nopeasti, sanoo maanantain tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Jo perjantain tiedotteessa Seppälä oli huolissaan siitä, että testiin on tultu vasta useiden päivien sairastamisen jälkeen. Tässä välissä on saatettu liikkua kodin ulkopuolella oireisina hyvinkin paljon.

– Ohjeeni on, että lievissäkään oireissa ei mennä töihin tai liikuta julkisilla paikoilla, jos ei ole käynyt koronatestauksessa, Seppälä muistutti.

 

Edelliset tartunnat Essoten alueella löytyivät viime viikon perjantaina ja tiistaina.

Kaksi 27. lokakuuta löytynyttä tartuntaa on saatu ulkomailta ja henkilöt ovat olleet omaehtoisessa karanteenissa. Perjantaina löytynyt tartunta liittyi näihin tapauksiin.

– Sairaalahoidossa on ollut koronan johdosta viimeisten viikkojen aikana yhteensä kahdeksan henkilöä. Nyt kaikki ovat päässeet kotiutumaan, kertoi perjantain tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Essote muistuttaa, että koronatartuntojen vähentämiseksi ravintoloiden aukioloon tuli muutoksia marraskuun alussa. Ravintolat jaoteltiin niihin, jotka myyvät enimmäkseen alkoholia ja muihin ravitsemusliikkeisiin. Molemmissa ravintolatyypeissä alkoholin anniskeluaika on kello 7–24, mutta alkoholivaltaisten ravintoloiden on suljettava yöllä kello 1–2 eli vähintään tunniksi. Muut ravitsemusliikkeet voivat olla auki vuorokauden ympäri ilman taukoja.

Rajoitukset saattavat muuttua koronatilanteen mukaan alueellisesti nopeasti ja paikallisten ravintoloiden kannattaa seurata ohjeistusta Essoten koronasivustolta.