Juha Häyrinen irtisanoutui kaupungilta – Mikkelin rakennusvalvonnan aliresursointi ja kaupungissa tehdyt sähläykset saavat lähtemään


Tällä hetkellä Mikkelin kaupungin vs. johtavan rakennustarkastajan tehtäviä hoitava Juha Häyrinen kertoo Ristiinalaiselle irtisanoutuneensa kaupungin palveluksesta tänään maanantaina.

Ristiinan alueella rakennustarkastajan töitä viidellä eri vuosikymmenellä tehnyt Juha Häyrinen on irtisanoutunut Mikkelin kaupungilta. Hän hoitaa tällä hetkellä kaupungin vs. rakennusvalvonnan johtajan tehtäviä. Arkistokuva.

 

Häyrisellä on kuukauden irtisanomisaika, joten hänen viimeinen työpäivänsä on 9.12.

– Ovet paukkuen en missään tapauksessa lähde, eikä kesken olevia suuria hankkeita jätetä pulaan. Eli esimerkiksi jätevedenpuhdistamoon ja jalkapallohalliin liittyvät asiat hoidan tietenkin viimeiseen työpäivääni saakka niin kuin pitääkin.

Häyrinen sanoo, että pääsyyt irtisanoutumiseen ovat sekä rakennusvalvonnan aliresursointi sekä ”kaupungissa aiheen piirissä tehdyt useammatkin sähläykset”. Sen tarkemmin hän ei lähde näitä ”sähläyksiä” avaamaan. Häyrinen esimerkiksi oli itse allekirjoittajana kirjelmöinnissä, jossa rakennusvalvonta kehotti kaupungin johtoa puuttumaan rakennusvalvonnan työpaineisiin, työturvallisuuslakiin vedoten.

Kirjelmöinnin mukaan rakennusvalvonta ”on jo pitemmän aikaa ollut kohtuuttoman työpaineen alla”.

– Totta kai tiedostan, että oma lähtöni hankaloittaa entisestään rakennusvalvonnan organisaatioon jäävien tilannetta, ja heidän puolestaan olen pahoillani. Meillä on hyvää porukkaa töissä, mutta osin melko kokematonta, niin on selvää, että asioissa on vielä opeteltavaa. Ei tämä ole ihan helppo ala, hän muistuttaa.

 

Häyrinen työskenteli ennen Mikkelin kaupungin organisaatioon siirtymistä Ristiinan kunnan rakennustarkastajana vuodesta 1989 saakka. Mikkelin kaupungin rakennustarkastajana hänen alueenaan on ollut Ristiina ja Suomenniemi. Kaupungin johtava rakennustarkastaja Sari Valjakka on opintovapaalla 1.10.2020–31.3.2021.

Tulevaisuuden työtehtävistä Häyrinen ei vielä osaa sanoa mitään varmaa, mutta ajatuksia toki on.

– Tietenkin kun rakentamisen kanssa olen työurani tehnyt, niin siltä alalta olisi luontaista löytää tulevatkin työt. Jotka voisivat olla esimerkiksi valvonta- ja neuvontapalveluita, Häyrinen tuumaa.

 

Niko Takala