Mikkelissä testataan drive in -koronatestausta, johon asiakas varaa itse ajan – testauspaikka sairaalalla vaihtuu myös


Essote testaa Mikkelissä tällä viikolla asiakkaiden suoraa ajanvarausta koronatestaukseen.

 

Drive in-testit tehdään Mikkelin sairaalaparkissa. Kuva: Essote

 

Ajanvaraus toimii netissä kello 8–14 saman päivän drive in -testeihin, jotka ovat arkisin kello 16–19 Sairaalaparkissa. Testiaikoja on viiden minuutin välein.

Drive in -testejä järjestetään toistaiseksi vain perjantaihin 20.11. saakka. Essote päättää jatkosta kysynnän mukaan.

Jos aikoja ei ole nettijärjestelmässä enää varattavissa, pitää tehdä sähköinen testi Omaolossa tai olla yhteydessä Päivystysapuun 116117.

– Tartunnalle altistuneiden, ulkomailta palanneiden ja voimakkaita koronaoireita saaneiden suositellaan varaavan ajan kuitenkin puhelimitse, jotta voimme määritellä näytteiden kiireellisyyden. Keskimäärin tulokset tulevat vuorokauden sisällä. Tällä hetkellä on jonkin verran viiveitä negatiivisten tulosten tekstiviesti-ilmoituksissa. Viive johtuu Essoten tietojärjestelmän päivityksestä, kertoo Essoten tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Sisäänajo tapahtuu Sairaalaparkin porteista osoitteessa Mannerheimintie 28. Testi tapahtuu sisääntulokerroksessa, ja ilmainen ulosajoaika Sairaalaparkin portista on enintään 15 minuuttia sisäänajosta. Varattu testi suoritetaan tänä aikana.

 

Keskiviikosta 18.11. aamusta alkaen Mikkelin keskussairaalan koronatestauspisteen sijainti vaihtuu. Uusi testauspaikka sijaitsee sisätiloissa sairaalan pääoven vasemmalla puolen. Kulku pääpihaan tapahtuu Porrassalmenkadun kautta.

Tämän pisteen testaukseen hakeudutaan edelleen Omaolo.fi-arvion kautta tai soittamalla Päivystysapuun 116 117.

 

Pieksämäeltä on löytynyt kaikkiaan kymmenen uutta positiivista koronatestien tulosta. Essote tiedotti asiasta tiistaina. Kaikki uudet tartunnat löytyivät aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta, eikä uusia altistuksia muille ole tapahtunut.

Tartunnat liittyvät perjantaina uutisoituun laajaan tartuntaketjuun.

 

Mikkelissä tai muualla Essoten alueella ei ole maanantaina uutisoitujen tartuntojen jälkeen löytynyt uusia tapauksia. Mikkelistä löytyi maanantaina kaksi uutta tartuntaa, jotka liittyvät aiemmin uutisoituihin tartuntoihin. Niiden vuoksi Esedulla altistuneita asetettiin lisää karanteeniin.

– Pieksämäki on koronan suhteen kiihtymisvaiheessa ja Mikkelin alue kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Muu alue on perusvaiheessa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

 

Essoten drive in -testien ajanvaraukseen pääsee tästä