Sairaalan työntekijältä löytyi koronatartunta – kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin


Yksi uusi positiivinen koronatestien tulos on löytynyt Mikkelistä. Essote kertoo asiasta tiedotteessaan keskiviikkona.

Uusi koronatestauspiste on avautunut keskussairaalan pääoven lähettyvillä. Testaukseen kuljetaan suoraan ulkoa, ei pääaulan kautta. Kuva: Essote

 

Tartunta ei liity aiemmin Essoten alueelta löytyneisiin tartuntaketjuihin. Tauti on saatu toisella alueella positiiviseksi todetulta henkilöltä.

Sairastunut kuuluu Essoten henkilöstöön keskussairaalalla. Taudille on altistunut sekä henkilökuntaa että potilaita. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

– Viime päivien uusista tartunnoista huolimatta Etelä-Savon alue on yhä perusvaiheessa. Ainakaan vielä emme tarvitse lisärajoituksia. Kaikkien tulee kuitenkin noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia, jos turvaväliä ei pysty pitämään, kehottaa tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Koronavirukselle on voinut altistua Mikkelin Jukurien pelissä perjantaina 13.11. sektorin 3 anniskelualueella ja Mikkelin Prismassa lauantaina 14.11 kello 15–16.30.

Mikkelin Jukurit tiedotti myös Jukurit–SaiPa-ottelun mahdollisesta korona-altistumisesta. Jukureiden tiedotteen mukaan koronapositiiviseksi todettu oireinen henkilö on voinut altistaa muita tapahtumassa olleita sektori 3:n anniskelualueilla. Henkilö on asioinut useilla kyseisen sektorin anniskelupisteillä. Hän ei ole käyttänyt maskia.

Sektori 3:een kuuluu Jukurien niin sanottu kannattajapääty sekä istumakatsomot B6 ja B7. Essoten mukaan altistumisvaaraa ei ole ollut katsomoissa.

Jukurit painottaa tiedotteessaan, ettei otteluun saa tulla, mikäli on minkäänlaisia koronatartuntaan liittyviä oireita kuten yskää, nuhaa tai vatsaoireita. Jukurit suosittelee voimakkaasti kasvomaskin käyttöä ottelussa. Jukurit tarjoaa kaikille asiakkaille veloituksetta kasvomaskeja niin sisääntuloissa kuin myös ravintolapisteillä ostosten yhteydessä.

 

THL:n koronakartalle on Mikkelin kohdalle ilmestynyt joinakin päivinä useita koronatapauksia. Kyse on Pieksämäen tartunnoista. Ulkomaalaisten tartunnat merkitään THL:n tilastoissa sairaanhoitopiirin pääpaikkakunnan mukaan.