Essote peruu varattuja aikoja – Kangasniemi pompahti koronakartalle, sairastuneita taas sairaalahoidossa


Viikonlopun aikana Essoten alueella on todettu viisi uutta koronatapausta.

Mikkelin keskussairaalan koronanäytteenotto sijaitsee nyt pääoven läheisyydessä. Tilaan kuljetaan suoraa ulkoa.

 

Kaikki positiiviset testitulokset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin.

Essoten alueella on sairaalahoidossa tällä hetkellä muutamia koronan johdosta sairastuneita.

Uutena kuntana THL:n koronakartalle nousi Kangasniemi, jossa on todettu viime viikon ja viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa. Taudille altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

– Teemme kohdennettuja koronatestauksia eri puolilla Essoten alueen kuntia, koska valitettavasti viimeisissä tapauksissa on mukana hyvin paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

 

Lisäksi useita kymmeniä eteläsavolaisia on asetettu karanteeniin liittyen muiden alueiden tartuntoihin. Kokonaistilanteen vuoksi Essote joutuu perumaan joitakin varattuja aikoja. Tilanteeseen vaikuttaa sekä koronatoimenpiteet että se, että myös Essoten henkilöstöä on karanteenissa tai muuten poissa.

– Koronapotilaiden sairaalahoito, tartunnanjäljitys ja muut toimet vievät paljon resursseja. Pahoittelen, että joudumme tälläkin viikolla siirtämään ja perumaan ihmisille aiemmin varattuja aikoja niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin. Jos aika perutaan tai siirretään, olemme henkilökohtaisesti yhteydessä ajan varanneeseen, Seppälä kertoo.

 

Koronalle altistumisia on voinut tapahtua Mikkelin Rantakylän S-marketissa 17.11. kello 18–19 sekä Kangasniemen S-marketissa 16.11. ja 19.–20.11. kello 12–13.

 

Essote päätti jatkaa ajanvarausta drive in -koronatestaukseen ainakin tämän viikon perjantaihin 27.11. saakka.

Ajanvaraus toimii arkisin kello 8–14 ja varauksella pääsee saman päivän drive in -testeihin, jotka tapahtuvat kello 16–19 Sairaalaparkissa.

Jos aikoja ei ole varattavissa, pitää tehdä sähköinen testi Omaolossa tai olla yhteydessä Päivystysapuun 116117.

Ajanvaraukseen pääsee täältä.