Uudistunut Ristiinalainen ilmestyy tällä viikolla – varhaisjakeluun siirrytään lähiaikoina


Ristiinalaisessa on valmisteltu syksyn aikana lehden ulkoasu-uudistusta, joka saadaan nyt vihdoin lukijoiden nähtäväksi.

– Alun perinhän uudistus oli tarkoitus tehdä jo keväällä, mutta kuten niin monen muunkin suunnitelman tälle vuodelle, tämän ajatuksen sotki koronapandemia. Uudistuksen tekemisen mahdollisti lopulta ely-keskukselta hanketta varten saatu kehittämisavustus, jonka avulla saimme osan kustannuksista katettua, toteaa lehden yrittäjä Niko Takala.

 

Uudesta Ristiinalaisesta otettiin aiemmin yksi koepainos.

 

Torstaina 26.11 ilmestyvä lehti on uudistunut merkittävästi, mutta on silti selkeästi tunnistettavissa nimenomaan Ristiinalaiseksi. Ulkoasua on lehden logoa myöten modernisoitu ja selkeytetty.

– Tarkoituksena on tietenkin, että lukukokemus asiakkaillemme sekä printti- että verkkolehdissä olisi aiempaa parempi. Myös tietynlaisten juttutyyppien tärkeyttä haluamme korostaa, ja näin esimerkiksi henkilöpohjaisille jutuille on raivattu entistä enemmän tilaa, Takala luettelee.

 

Yhtenä uutena asiana lehteen tulevat säännölliset kolumnit, joita julkaistaan joka toinen viikko kaikkiaan neljän eri kirjoittajan kirjoittamina.

– Haluamme jatkossa, että Ristiinalainen on rakenteeltaan entistä selkeämpi, miellyttävämpi lukea sekä sisällöltään mielenkiintoisempi. Sisällön osalta koronarajoitukset aiheuttavat tietenkin haastetta lehdelle, kun hyvin paljon tapahtumia ja toimintaa on peruttu. Toivotaan, että mahdollisimman pian pääsemme takaisin normaaliin, tai edes siihen paljon puhuttuun ”uuteen normaaliin”!

Takalan mukaan myös lehden siirtymistä varhaisjakeluun taajamissa on selvitetty postin ja painon kanssa syksyn mittaan. Tämä tarkoittaa siis sama jakelua, jossa esimerkiksi Länsi-Savo jaetaan.

Ensimmäinen uudistunut lehti ei vielä ehdi varhaisjakeluun mutta asia ratkeaa lähiviikkoina.

– Varhaisjakeluun siirtymisessä on valitettavasti Postin osalta mennyt asioiden selvittämisessä paljon pidempään kuin olisimme kuvitelleet. Joka tapauksessa varhaisjakelu otetaan käyttöön heti kun se on teknisesti mahdollista. Uskon, että tämä on lukijan kannalta huomattava parannus, kun lehden saa jatkossa jo aamukahvipöytään!