MLL jakaa taas lapsiperheisiin hyvää joulumieltä – Ristiinan yhdistys kaipaa mukaan uusia aktiiveja


Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ristiinan yhdistys jakaa taas Hyvä joulumieli -keräyksen lahjakortteja apua tarvitseviin perheisiin.

– Avun tarvetta on perheissä paljon. Minuun voi olla myös suoraan yhteydessä he, kenellä on tarve, MLL:n varapuheenjohtaja Heidi Särkkä kannustaa.

 

Heidi Särkkä kannustaa, että häneen voi olla myös itse yhteyksissä, jos perheessä on avun tarvetta.

 

Lahjakortilla voi tehdä 50 euron arvosta ruokaostoksia. Keräyksen periaatteisiin kuuluu, että MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset etsivät apua tarvitsevat yhteistyössä muun muassa neuvoloiden, sosiaalitoimiston ja seurakunnan kanssa.

– Minä toimin tässä vähän tuplaroolilla myös neuvolatätinä. Näistä on myös koulun terveydenhoitajat tietoisia ja seurakunnan diakoniatyö jakaa osan, Särkkä kertoo.

Ristiinaan on saatu lahjakortteja aina se määrä kuin on pyydetty. Särkkä miettii, että niitä menisi varmasti enemmänkin.

– Mutta onneksi on muitakin perheitä auttavia tahoja, kuten Hope ry.

 

MLL:n Ristiinan yhdistys on perustettu jo vuonna 1928, joten sillä on pitkät perinteet perheiden auttamisessa ja lasten toiminnan järjestämisessä.

– Toivottavasti löytyisi vielä jatkuvuutta, eli kaipaisimme uusia innokkaita ihmisiä mukaan joukkoon.

Särkkä miettii, että uusien ihmisten kautta löytyisi toimintaan varmasti uusia ideoita ja uutta innostusta kaikille.

Järjestö järjestää muun muassa perheliikuntaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen koulun salissa. Koronatilanteen vuoksi toiminta on ollut syksyn tauolla ja moni muukin perinteisesti järjestetty tapahtuma on siirtynyt.

– Esimerkiksi kirpputorejahan olemme pitäneet ja erilaisia retkiä on ollut. Juuri nyt niiden järjestäminen ei ole mahdollista, mutta esimerkiksi sisäleikkipuistoihin tehdyt reissut ovat olleet todella kivoja. Kaikilla perheillä ei välttämättä muuten ole mahdollisuutta reissata sinne, Särkkä kertoo.

Elina Alanne 

 

Hyvä Joulumieli -keräyksestä lisää täällä.

 

Ristiinassa järjestetään joulun alla myös Kukka ikäihmisille -tempaus: