Työntekijöille maskipakko, kaupunkilaisille vahva suositus – lue Mikkelin koronalinjaukset tästä!


Mikkelin kaupunki otti käyttöön maskipakon kaupungin työntekijöillä.

 

Mikkeli toivoo esimerkiksi lasten saattajien käyttävän maskia varhaiskasvatuksessa ja harrastuksissa. Kuva: Pixabay

 

Lisäksi se suosittelee omille työntekijöilleen etätöitä, jos ne ovat työtehtävän perusteella mahdollisia.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä myös suosittelee, että kaupunkilaiset käyttäisivät kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi tiistaina osan Mikkelin kaupungin toimenpiteistä nykyisessä koronatilanteessa. Annetut rajoitukset ovat voimassa 21.12 saakka. Lisää linjauksia on tiedossa keskiviikkona. Myös Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tiedotti tiistai-iltana, että se linjaa omien tapahtumiensa järjestämisestä keskiviikkona. Seurakunnan nettisivuilla ainakin Suomenniemen Kauneimmat joululaulut keskiviikolta 2. joulukuuta on peruttu.

 

Mikkelin kaupunki muun muassa sulki koulujen liikuntatilat koulun ulkopuolisilta käyttäjiltä sekä kaupungin sisäliikuntapaikat ja uimahallit. Alle 12-vuotiaiden ja ammattilaisurheilijoiden harjoitukset saavat jatkua. Seurat ovat tehneet asiassa omia linjauksiaan, esimerkiksi Ristiinan Pallo keskeyttää juniorijoukkueiden harjoitukset.

Kaupungin linjauksen mukaan 12–18-vuotiaat voivat harjoitella ulkoliikuntapaikoilla enintään 20 hengen porukoissa. Museot, kirjastot ja nuorisotilat ovat avoinna 20 henkilön kävijämäärärajoituksella.

Essote suosittelee yleisötilaisuuksia vältettävän. Tästä syystä Mikkelin kaupunki päätti, että se ei järjestä tilaisuuksia sisällä eikä ulkona. Se myös kielsi tilojensa käytön yleisötapahtumiin.

Kaupunki toteaa, että jos yksityistilaisuuksia järjestetään, osallistujien määrä pitää rajata 20 henkilöön, kaikilla pitää olla maskit ja turvavälit pitää huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

 

Kaupungin tiistai-iltana antamat linjaukset:

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti erilaisista rajoituksista koskien omistamiensa tilojen käyttöä sekä yleisötapahtumia.

Johtoryhmä linjasi, että kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Lisäksi kaupunki kieltää tilojensa käytön yleisötapahtumiin.

Yksityistilaisuuksia suositellaan vältettäväksi, jos mahdollista.  Jos järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Museot pidetään avoinna kuitenkin niin, että yhtä aikaa voi olla paikalla maksimissaan 20 henkilöä henkilökunta mukaan laskettuna.

Kirjastot ovat avoinna, mutta 20 henkilön rajoituksella. Tarkemmista kirjaston toimintamuutoksista tiedotetaan erikseen keskiviikkona 2.12.2020.

Koulujen liikuntatilat suljetaan koulun ulkopuolisilta kerho- ja muilta toimijoilta. Muilta osin koulujen tilojen käytöstä linjataan huomenna keskiviikkona 2.12.2020.

Kaupungin sisäliikuntapaikat kuten muun muassa jäähallit, Haukihalli, skeittihalli Rantakylän palloiluhalli sekä Raviradantien kuntosali eivät ole asiakaskäytössä. Poikkeuksen tästä tekevät kuitenkin alle 12-vuotiaitten liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan. Heidän osaltaan maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

12-18-vuotiaitten liikunnan harrastaminen mahdollistetaan ulkoliikuntapaikoilla maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona. Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy / ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.

Uimahallit sulkeutuvat yleisöltä huomisesta keskiviikosta 2.12.2020 alkaen. Alakoululaisten uimakoulut kuitenkin jatkuvat normaalisti.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Lukiot ovat lähiopetuksessa. Opiskelijoiden maskin käytöstä tiedotetaan huomenna keskiviikkona 2.12.2020.

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone suljetaan. Sulku kestää loppiaiseen asti.

 

Lue myös: Essote siirtyi korona kiihtymisvaiheeseen.