Ristiinalainen taajamissa aamukahvipöytään – huomattava osa tilaajista saa lehtensä jatkossa aiemmin


Syksyn mittaan valmisteltu Ristiinalaisen siirtyminen varhaisjakeluun toteutuu tällä viikolla.

 

Jatkossa osa lukijoista pääsee lukemaan Ristiinalaista jo heti torstaiaamuisin. Kuvassa viime viikon lehti.

 

Eli ne paikallislehden lukijat, jotka asuvat Mikkelin seudun varhaisjakelualueilla, saavat lehtensä jo torstaina postilaatikkoon tai -luukkuun aamuvarhaisella.

– Käytännössä varhaisjakelun piiriin kuuluvat siis taloudet, jotka sijaitsevat Ristiinassa kirkonkylän tai Pellosniemen taajamissa. Jonkun verran varhaisjakeluun kuuluu sitten talouksia, jotka ovat niin sanotusti reuna-alueilla tai muutoin Postin toteuttaman varhaisjakelun ajoreiteillä, vaikka laatikko ei varsinaisesti taajama-alueella olisikaan, kertoo Ristiinalaisen yrittäjä Niko Takala.

Varhaisjakelun piiriin kuuluvat Ristiinan kirkonkylän ja Pellosniemen lisäksi myös esimerkiksi Mikkelin, Anttolan, Juvan ja Mäntyharjun varhaisjakelualueilla sijaitsevat taloudet.

– Hienoa, että tämä saatiin nyt toteutumaan. Merkittävä osa tilaajistamme saa nyt lehden heti torstaiaamuna, mikä on huomattava parannus tilanteeseen, jossa lehteä joutui odottamaan jopa tuonne kello 17–18 tietämille, Takala iloitsee.

Hän uskoo, että uudistus on myös mainostajien mieleen, lisäähän aamuilmestyminen esimerkiksi viikonlopun tarjousten ”myyntiaikaa” käytännössä yhdellä kokonaisella päivällä.

 

Varhaisjakeluun siirtyminen tulee todennäköisesti siirtämään Ristiinalaisen painopaikan ensi vuoden puolella nykyisestä paikasta Pieksämäeltä Kouvolaan. Painofirmana säilyy edelleen Lehtisepät Oy.

– Tällä järjestelyllä saamme valmiit kuljetusreitit juurikin varhaisjakelua silmällä pitäen. Tämän lisäksi toivomme, että lehden painaminen Kouvolassa nopeuttaisi lehtien päätymistä Helsingin lajitteluun, jonka taas pitäisi parantaa mahdollisuutta siihen, että pääkaupunkiseudun lehden tilaajat saisivat lehden perjantaihin mennessä. Viime aikoina olemme saaneet viestiä, että siellä on lehti ollut usein tilaajalla vasta maanantaina, Takala harmittelee.

Hän myös suosittelee, varsinkin kauempana Ristiinasta asuvia ihmisiä, tutustumaan Ristiinalaisen digitilaukseen. Digitilaus kuuluu kaikille paperilehden tilaukseen samaan hintaan, ja pelkän digitilauksen tekeminen on noin puolet edullisempaa kuin paperilehden. Digitilauksen voi tehdä ja näköislehteen voi tutustua osoitteessa www.ristiinalainen.fi.