Essote varautuu ylimääräisen koronaosaston perustamiseen – kolme iäkästä henkilöä on kuollut viime viikkojen aikana alueella


Essoten alueella on löytynyt uusia koronatartuntoja keskiviikkona tiedotettujen jälkeen kaikkiaan seitsemän.

 

Mikkelin keskussairaalan kuormitus on kasvanut.

 

Tiistaista keskiviikkoon Essoten alueelta löytyi yhteensä 27 positiivista koronatestin tulosta. Näistä Pieksämäeltä oli 25 tapausta, yksi Hirvensalmelta ja yksi Juvalta.

Torstain tiedotteessa kerrotaan, että viimeisimmäksi löydetyistä tartunnoista on viisi Pieksämäeltä.

– Useat tartuntaketjut on saatu hallintaan. Riski tautitilanteen nopeaan huonontumiseen on koko ajan edelleen olemassa ja yksikin tapaus voi huonontaa tilanteen nopeasti. Rajoituksia ja suosituksia tulee noudattaa tarkasti, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Keskiviikkona löytyi myös kaksi uutta tapausta Joroisista, jonka kokonaissaldo tältä viikolta on neljä tartuntaa.  Joroisten perusterveydenhuollon hoitaa Varkauden terveystoimi.

 

Essoten koronalääkärit arvioivat, että viimeisen viikon aikana kertyneiden tartuntojen suuren lukumäärän johdosta sairaalahoidon tarve voi kasvaa vielä useiden lähiviikkojen aikana. Tämä aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä, muun muassa varattuja hoitoaikoja saatetaan perua.

– Essote varautuukin ylimääräisen koronaosaston perustamiseen, jos nykyiset koronaosastot täyttyvät. Covid-19:n sairaalahoito on yleensä pitkäkestoista ja vie kapasiteettia paljon enemmän kuin keskimääräiset hoitojaksot, Seppälä kertoo tiedotteessa.

 

Koronan vuoksi Essotessa on viime viikkojen aikana ollut erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa hoidossa yli kaksikymmentä henkilöä, joista kolme on menehtynyt hoitojakson aikana erikoissairaanhoidon puolella. Menehtyneet ovat olleet iäkkäitä henkilöitä, joilla on ollut koronan lisäksi perussairauksia.

Essoten sisällä on jouduttu tekemään suuria henkilöstön siirtoja potilasmäärän kasvun sekä kuntayhtymän työntekijöiden sairastumisten ja altistumisten takia.

– Iso kiitos kaikille vastuullisesti toimineille ihmisille ja yrityksille. Esimerkiksi Mikkelissä näkyy jo hyvin monella käytössä kasvomaski. Muistetaanpa edelleen rajoittaa sosiaalisia kontakteja. Pidetään ne turvavälit, käytetään kasvomaskeja ja pestään kädet usein. Juuri niiden avulla tilannetta on taas saatu haltuun, sanoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

 

Lue Essoten alueen altistumispaikat täältä.