Kymmenen uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta ­– ravintolarajoitukset tulevat voimaan viikonloppuna


Essoten alueelta on löytynyt kymmenen uutta positiivista koronatestien tulosta, kerrotaan perjantain tiedotteessa.

 

Essoten lääkärit suosittelevat, ettei yksityistilaisuuksia järjestettäisi juuri nyt.

 

Tartunnoista suurin osa on edelleen Pieksämäeltä, josta tartuntoja löytyi nyt seitsemän.

Mäntyharjun yhden uuden tartunnan lähde on saatu Essoten alueen ulkopuolelta. Kangasniemen tartunta liittyy aiempiin ketjuihin. Yksi positiivinen testitulos on löytynyt jälleen myös Joroisista.

– Ensi viikon alkupuolella nähdään, ovatko Pieksämäen ketjut hallussa ja miten kovasti painetta keskussairaalaan potilaista tulee. Valtaosa Pieksämäen viimeisistä tartunnoista on havaittu lupaavasti karanteeniin asetettujen joukosta tai sairastuneiden lähipiiristä. Rajoitusten suhteen ei ole syytä yhtään lepsuilla, sillä yksikin tartunta voi levitä laajalle, muistuttaa tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Koronalääkärit vetoavat edelleen, jotta alueen asukkaat pidättäytyisivät jopa yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

– On viisasta siirtää tämän vuoden yksityistilaisuudet koronarokotusten jälkeiselle ajalle, jotta saamme turvallisen joulun kaikille, sanoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Ravintoloiden rajoitukset kiristyvät Etelä-Savossa lauantaiyöstä alkaen. Asiasta kerrotaan Valtioneuvoston nettisivuilla. Tuon jälkeen anniskelu on sallittu kello 7–22 välillä. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 24–23 ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01–24 ja käytössä saa olla kolmasosa asiakaspaikoista.

Rajoitukset tulevat voimaan Essoten alueen ravintoloissa. Maakuntaan kuuluvassa Itä-Savon sairaanhoitopiirissä ollaan vielä koronaepidemian perustalossa, joten ainakaan vielä siellä ei oteta käyttöön tiukempia rajoituksia.

Rajoitukset ovat voimassa helmikuun 2021 loppuun saakka.