Ristiinan Pallo pelaa Kolmosta ensi kaudellakin – joukkuetta valmentaa Joona Koivula


Kolmonen oli jäämässä vajaaksi, joten RiPa sai paikan. 

 

Ristiinan Pallon edustusjoukkue pelaa Palloliiton Itäisen alueen Kolmosta myös kaudella 2021. Asiaan saatiin varmistus viikko sitten. Kuva kauden 2019 RiPa – STPS -ottelusta.

 

Ristiinan Pallon sarjataso ensi kaudelle varmistui viime viikon torstaina. Palloliiton Itäisen alueen kilpailujaosto kokoontui tuolloin päättämään eri sarjatasojen täydennysmenettelystä.

RiPa oli jonossa ensimmäisenä Kolmosen paikoille, ja kun sarja oli jäämässä vajaaksi tavoitellusta 12 joukkueen määrästä, niin paikka ristiinalaisseuralle myönnettiin.

– Sen jälkeen kun kotkalainen Peli-Karhut nappasi nousukarsinnoissa paikan Kakkoseen, niin vähän ounasteltiinkin, että paikka meille todennäköisesti aukeaa. Mutta hienoa, että nyt saatiin varmistus. Tällä tasolla ollaan nyt jo useampi vuosi pelattu, ja halutaan ensi kaudella osoittaa, että tälle tasolle myös kuulutaan, toteaa RiPan puheenjohtaja Arttu Särkkä.

RiPa on pelannut Kolmosta vuodesta 2017 alkaen. Ensimmäiset kolme kautta joukkuetta valmensi Jukka Gråsten, joka jättäytyi toiminnasta pois viime talvena, kun joukkueen pelaajarinki oli liian pieni. Joukkue saatiin kuitenkin harsittua kesäksi kokoon, ja toimintaa veti valmennustiimi vastuuvalmentajana Marko Skippari. Hankala kausi päättyi alempaan loppusarjaan, jonka jumboksi RiPa jäi.

Tulevalla kaudella joukkuetta valmentaa esimerkiksi aiemmilta vuosilta Savilahden Urheilijoista tuttu Joona Koivula. RiPa ja Koivula olivat sopineet valmentajapestistä jo ennen kuin sarjataso Kolmosessa varmistui. Koivulaa luonnollisesti miellyttää Palloliiton päätös myöntää RiPalle sarjapaikka entisellä tasolla. Koronan vuoksi poikkeusoloissa tapahtuva valmistautuminen sarjaan asettaa myös tavoitteet ehkä hieman tavallisuudesta poikkeavaksi.

– Ensimmäisenä tavoitteena on toiminnan osalta se, että saisimme aikaan ehjän vuoden. Eli että treenit pyörisivät säännöllisesti ja että niissä olisi riittävästi pelaajia. Kilpailullisena tavoitteena on maltillisesti sarjassa säilyminen, Koivula toteaa.

Näillä näkymin, koronarajoituksista riippuen toki, RiPan harjoitukset pyörähtävät käyntiin tammikuun alusta alkaen. Uusi valmentaja painottaa harjoittelussa yhteishengen merkitystä.

– Haluan, että menemme yhteisöllisyyttä korostaen. Kovaa treenataan, mutta pilke silmäkulmassa pitää säilyttää! Koivula linjaa.

Niko Takala