Noin sata asetettu karanteeniin Mikkelissä – lukio ainakin viikon etäopetuksessa opiskelijoiden tartuntojen vuoksi


Viikonloppuna löytyneiden koronatartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella. Niistä aiheutui jatkotartuntoja. 

 

Mikkelin lukio siirtyi ainakin täksi viikoksi etäopetukseen. Päätös tehtiin sunnuntai-iltana.

 

Mikkelin lukiossa on todettu koronatartuntoja, joiden vuoksi lukio siirtyi ainakin viikoksi etäopetukseen. Sunnuntaina Mikkelin kaupunki tiedotti kahdesta lukiolaisen tartunnasta. Lisäksi yksi tartunta löytyi Urpolan koulun oppilaalta.

Lukio on etäopetuksessa 25.–29.1. Tilanne arvioidaan loppuviikosta uudelleen.

 

Sunnuntain jälkeen on löytynyt kolme tartuntaa lisää. Ne liittyvät sunnuntaina tiedotettuihin tartuntoihin.

Tartuntojen johdosta noin sata henkilöä on maanantai iltapäivään mennessä asetettu karanteeniin. Lisäksi viikonloppuna löytyi näihin koululaistartuntoihin liittymätön yksi tartunta.

– Altistuneiden määrä on suuri ja voi olla, että lisää tartuntatapauksia ilmaantuu. On hyvin tärkeää, että kaikki pienioireisetkin hakeutuvat nyt testiin. Myös lasten ja nuorten testaaminen lievissäkin flunssaoireissa on hyvin tärkeää tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä maanantain tiedotteessa.

 

Tartuntojen johdosta Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listausta. Katso paikat täältä.

Altistua on voinut esimerkiksi kaupoissa ja Mikkelin Crossfitissä.

 

– Pyydämme Mikkelin lukion opiskelijoita ja Urpolan koulun oppilaita ja Mikkelin Crossfitissä viime viikolla käyneitä sekä molempien koulujen henkilökuntaa seuraamaan omaa terveystilannettaan. Pienistäkin oireista tulee ottaa yhteyttä Essoten Päivystysavun koronalinalle numeroon 116 117, kehottaa tiedotteessa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kaikkien tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolella.