Hotelli Heimarille löytyi ostaja – PAU luopuu omistajuudesta mutta ei paikasta kokonaan


Hotelli Heimari on saanut uuden omistajan. Posti ja logistiikka-alan unioni PAU on etsinyt Heimarille ostajaa aktiivisesti jo vuodesta 2019.

 

Hotelli Heimari vaihtoi omistajaa. Kuva on kesältä 2020.

 

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen toteaa, että myyntiin päädyttiin, jotta Heimaria kehittää jatkossa taho, jolle hotelli- ja kurssikeskustoiminta on ydintehtävää.

– Toki Heimarista luopuminen on meille haikeaakin, koska postilaisilla on melkein sadan vuoden historia paikan kanssa. Siellä on paljon kurssitettu edunvalvojia ja paikasta on tullut monelle läheinen.

Nieminen kuitenkin lisää, että hän on ymmärtänyt, että uusi omistaja säilyttää Heimarin toiminnan samantyyppisenä, ja tuolloin PAU pitää omia kurssejaan paikassa myös jatkossa.

– Ja vieressä sijaitseva Villa Aurala pysyy meidän omistuksessamme, joten yhteys alueelle pysyy.

Nieminen ei kommentoi ostajaa tarkemmin. Hän toteaa, että mukana on osittain samoja tahoja, jotka ovat olleet kiinnostuneita Heimarista heti myynnin alettua.

Hotelli- ja ravintolatoimintaa on viime vuodet pyörittänyt Ripesti Oy:n Jaana Orava. Hänen vuokrasopimuksensa jatkuu vielä ainakin vuoden 2021 loppuun. Orava neuvottelee jatkosta uuden omistajan kanssa.

– En valitettavasti ole voittanut lotossa, eli en ole yksi ostajista, Orava nauraa.

Elina Alanne

 

Korjattu 3.2. huvilan nimi oikein. Se on Aurala, ei Aurora.