Koronatartuntoja edelleen useita Mikkelissä – leikkauksia ja vastaanottoaikoja perutaan


Viikonlopun aikana havaittiin yhteensä 31 koronatartuntaa Essoten alueella.

 

Mikkelin keskussairaalan kuormitus on kasvanut, kun koronatilanne alueella on huonontunut. Kuva on Perhetalosta.

 

Tartunnoista suurin osa on Mikkelissä.

– Altistuneiden suuren määrän johdosta uusia tartuntoja tulee todennäköisesti paljon vielä lähivuorokausien aikana, arvioi maanantain tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sunnuntaina tiedotettujen tartuntojen jälkeen on Mikkelistä löytynyt 12 positiivista koronatestien tulosta. Tapaukset liittyvät aiemmin tunnistettuihin tartuntaketjuihin.

 

Osastohoidossa on 22 koronan johdosta sairastunutta potilasta. Mikkelin keskussairaalan potilaista altistuneita on neljällä eri osastolla.

– Sairastuneiden ja altistuneiden joukossa on keskussairaalan työntekijöitä. Altistuneiden työntekijöidemme ja suuren koronapotilaiden määrän johdosta terveydenhuollon kuormitus on suurta. Joudumme perumaan leikkauksia ja siirtämään varattuja vastaanottoaikoja, jotta saamme hoidossa oleville potilaille riittävästi hoitajia, Seppälä kertoo.

 

Viikonloppuna todettujen koronavirustartuntojen vuoksi kaksi Urpolan koulun luokkaa on asetettu karanteeniin.

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui tänään maanantaina viikoittaiseen kokoukseensa. Johtoryhmä linjasi, että luottamuselimien kokoukset jatkuvat etäkokouksina toistaiseksi eikä kaupungintalolla kokousteta.

 

Sunnuntaina Essote tiedotti 11 uudesta positiivisesta koronatestien tulosta. Kaikki tartunnat on havaittu Mikkelissä.

Essoten koronalääkärit muistuttavat karanteenimääräysten noudattamisen tärkeydestä. Viikon lähes 80 koronatartunnan lisäksi altistumisia Covid-19-taudille on tapahtunut paljon ja karanteenin asetettuja on satoja.

– Osa karanteeniin asetetuista näyttää nyt liikkuneen paikoissa, joista heidän pitää pysyä poissa. Aivan jokaisen karanteeniin asetetun täytyy noudattaa määräyksiä ja pysyä kotona, jotta saamme taudin taas aisoihin. Yksikin oireeton henkilö voi levittää tautia laajalle. Esimerkiksi suurin osa eilisen jälkeen löydetyistä uusista koronatapauksista ilmeni karanteenissa olevien joukosta, muistutti sunnuntaina tiedotteessa Seppälä.

 

Katso Essoten suositukset 28.2. saakka tästä.

Katso Mikkelin kaupungin rajoitukset ja suositukset tästä.

Katso julkiset altistumispaikat tästä.

Katso Essoten Tietoa koronaviruksesta -sivu täältä.