RiPa aloittaa kauden Imatralla huhtikuussa – tavoitteena on selkeä säilyminen sarjassa


Ristiinalaisjoukkueen viides kausi Kolmosessa starttaa huhtikuun puolessa välissä. 

 

Ristiinan Pallo aloittaa urakkansa Kolmosessa huhtikuun puolivälissä. Kuvassa pallosta SavU:n Tomi Janhusen kanssa taisteleva Antti Kortman tekee paluun RiPan riveihin oltuaan edellisen kauden Mikkelin Pallo-Kissojen vahvuudessa.

 

Ristiinan Pallon edustusjoukkueen pelipäivät kaudelle 2021 ovat selvillä. Ellei eräs k-alkuinen seikka pääse vielä pakkaa sekoittamaan…

Kausi alkaa IPS:n vieraana Imatralla lauantaina 17.4. Ensimmäinen kotipeli pelataan viikkoa myöhemmin 24.4. Tuolloin Hänninkentälle vieraaksi saapuu Liry Lappeenrannasta. Kauden ensimmäinen ”oikea” kotipeli on vasta kauden neljäs kotiottelu, kun lauantaina 29.5. kohdataan Ristiinan kentällä Haminan Pallo-Kissat.

– Perinteisesti jonkun verran hienosäätöä oli otteluohjelman kanssa, kun eri joukkueiden toiveita soviteltiin yhteen. Tuo on tietysti harmi, että joudutaan pelaamaan kolme kotipeliä ”kakkos-kotikentällä” Hänskissä, kun kausi alkaa niin aikaisin keväällä, että luonnonnurmelle ei vielä ole asiaa, tuumailee RiPan puheenjohtaja Arttu Särkkä.

Aina erityisen mielenkiinnon kohteena olevat paikallisottelut Savilahden Urheilijoita vastaan pelataan touko- ja elokuussa. RiPan kotiottelu pelataan 11.5. Hänskissä ja Rantakylän nurmella otetaan yhteen 11.8. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös näiden joukkueiden kohtaaminen valmentajien osalta. RiPa:a luotsaa tällä kaudella Joona Koivula, joka vielä toissa kaudella oli SavU:n peräsimessä, ja SavU:a taasen valmentaa Jukka Gråsten, RiPa:a kausina 2014–2019 koutsannut konkari.

 

Koronapandemia on vaikuttanut Mikkelin seudulla viime aikoina joukkueiden harjoitteluun, kun viimeisimmän tartunta-aallon jälkeen Mikkelissä siirryttiin taudin leviämisvaiheeseen. Näin ollen Essote ja kaupunki kielsivät aikuisten liikuntatoiminnat, myös ulkotiloissa. Tähän saakka RiPa on harjoitellut Urpolan tekonurmella, mutta ainakin vielä tämän viikon ajan harjoitukset ovat pannassa.

Harjoitteluolosuhteet tälle talvelle ovat Mikkelissä olleet muutoinkin haasteelliset, kun kaupunki rakentaa vanhan kuplahallin tilalle uutta jalkapallohallia. Tämän talven ajan seurat ovat siis joutuneet pärjäämään ilman sisäharjoittelutilaa, mutta ensi vuodesta alkaen talviharjoittelutilat ovat hyvässä kunnossa.

Viime kausi oli RiPalle Kolmosessa hankala, ja joukkue jäi alemmassa loppusarjassa taulukon hännille. Tälle vuodelle haetaan parannusta ja selkeää sijoittumista sarjan keskikastiin. Joukkueen runko tulee muodostumaan pitkälti viime kauden kokoonpanon pohjalta, mutta julkaistuista pelaajasopimuksista selviää, että ainakin pari pelaajaa tekevät comebackin valkopaitaan.

Tällaisia ”paluumuuttajia” ovat esimerkiksi viime kauden Mikkelin Pallo-Kissoissa pelannut Antti Kortman sekä välivuoden pitänyt Juuso Tuhkanen. Muut julkaistut pelaajasopimukset ovat tällä hetkellä Antti Pulkkinen, Riku Piispa, Juuso Savikurki ja Tero Penttinen. Lisää pelaajasopimuksia julkaistaan seuran mukaan useita lähiaikoina. Oleellisilta osilta joukkue on jo kasassa, muutamien pelureiden kanssa vielä jatketaan neuvotteluita.

Niko Takala