Yläkoululaiset etäopetukseen – kirjastosta vain varausten noudot, museot ja nuorisotilat ovat kiinni


Yläkoululaisten opetus järjestetään etäopetuksena 10.–28. maaliskuuta myös Mikkelissä.

Kirjastopalvelut ovat olleet viimeisen vuoden aikana moneen tapaan saatavilla. Nyt voi taas vain noutaa varauksia.

 

Itä-Suomen aluehallintovirasto päätyi yläkoululaisten etäopetukseen yhdessä alueen sairaanhoitopiirien kanssa. Ratkaisu perustui ennen kaikkea kansallinen ohjaukseen ja epidemiatilanteeseen. Alueen epidemiatilanne yksin ei riittänyt sulkemispäätöksen perusteeksi.

 

Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi maanantaina, että myös 13–17-vuotiaiden harrastus- ja kilpailutoiminta jää tauolle kaupungin tiloissa 9.3.–5.4. väliseksi ajaksi. Yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta on edelleen tauolla sekä sisä- että ulkotiloissa.

 

Mikkelin linjauksen mukaan alle 12-vuotiaat, eli 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat eli alakouluikäiset, saavat harjoitella sekä sisä- että ulkotiloissa kuitenkin niin, että samassa tilassa on maksimissaan 20 henkilöä. Iso tila voidaan jakaa useampaan lohkoon niin, etteivät ryhmät missään vaiheessa sekoitu keskenään. Ohjaajilla on oltava kasvomaskit. Lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa. Kilpailuja ja turnauksia ei suositella.

Mikkeli myös sulki nuorisotilat ja kaupungin museot 5. huhtikuuta saakka.

 

Kirjastojen aineistoja voi saada sulun aikana vain ennakkoon varaamalla. Varaaminen tapahtuu verkkokirjastossa tai soittamalla kirjastojen palvelunumeroihin. Henkilökunta päästää sallitun määrän asiakkaita kerrallaan kirjastotilaan. Palautukset tehdään palautusluukkuihin. Omatoimiaika ei ole käytössä rajoitusten aikana.

 

Kaikissa kaupungin tiloissa kuten asiointipisteissä noudatetaan kuuden henkilön maksimimäärää. Tämä ei kuitenkaan koske kouluja tai päiväkoteja.

Mikkelin kaupunki suosittelee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttämään kirurgista kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä.