Kirjastoista voi nyt noutaa vain ennakkoon varattuja aineistoja – lue ohjeet Ristiinaan ja Suomenniemelle


Kirjastojen tilat ovat kiinni mutta varauksia voi noutaa ja asiointipistepalveluita hyödyntää nopeasti. 

 

Kirjastoista ei nyt pääse valitsemaan kirjoja hyllyistä. Kuva on Ristiinan kirjastosta.

 

Mikkelin kirjastojen tilat ovat näillä näkyminen kiinni ainakin 5. huhtikuuta saakka. Myöskään kirjastojen omatoimipalveluajat eivät ole käytössä.

Kirjastoista voi noutaa ennakkoon varattua aineistoa ja asiointipistepalveluita voi käyttää nopeasti.

Kirjaston aineisto pitää varata ennakkoon joko puhelimitse tai verkkokirjaston kautta https://lumme.finna.fi.

Tämän jälkeen pitää odottaa saapumisilmoitusta tai tarkistaa itse verkkokirjastosta, että varattu aineisto on noudettavissa. Aineistoa noutaessa pitää olla mukana kirjastokortti.

Ristiinassa kirjaston etuovelta pitää soittaa numeroon 040 1294373. Kirjaston henkilökunta tulee avaamaan oven pika-asiointia varten. Kirjastossa voi lainata vain varatun aineiston. Lainaukseen suositellaan käytettävän automaattia. Palautuksia voi jättää joko kirjaston ulkopalautuslaatikkoon tai palauttaa samalla itse automaatilla.

Ristiinan kirjastosta aineistoja voi noutaa maanantaisin ja torstaisin kello 13–19. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kirjastoon pääsee 10–16.

Asiointipiste päivystää samoina aikoina. Myös sinne pääsyä varten pitää soittaa samaan numeroon.

 

Suomenniemeltä varattuja aineistoja voi noutaa maanantaisin kello 12–18 ja perjantaisin kello 10–16. Samoina aikoina voi käyttää myös asiointipistepalveluita. Asiakaspäätettä voi käyttää nopeaan asiointiin viranomaisasioissa ja välttämättömät kopiot ja lomakkeet ovat saatavilla. Suomenniemen kirjaston puhelinnumero on 0400 348 256.

Varattu aineisto tuodaan asiakkaalle lainattuna kirjaston tuulikaappiin – kirjastokortti pitää varata matkaan. Aineistoja voi palauttaa palveluaikoina kirjaston tuulikaappiin nostettuun palautuslaatikkoon.