Koronalääkärit korostavat karanteenimääräysten noudattamista – viikonloppuna löytyi 11 tartuntaa


Koronatesteihin pitää hakeutua pientenkin oireiden johdosta. Rokotuksiin voi maanantaina varata aikoja myös 1946–1951 syntyneet.

 

Santeri Seppälä muistuttaa koronatestaamisen tärkeydestä. Kuva: Jussi Salminen / Essote

 

Viikonlopun aikana löytyi kaikkiaan 11 positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta. Näistä yhdeksän tapausta ilmeni Mikkelissä. Puumalassa ja Mäntyharjussa löytyi kummassakin yksi tartunta.

Viisi tapauksista liittyy aiempiin tartuntoihin. Kuusi on täysin uutta ja yhden lähde on ulkomailla.

 

Viisi uusista tartunnoista on osa uutta tartuntaketjua, jonka lähde on todennäköisesti alueen ulkopuolella. Tämän ketjun tapaukset löytyivät Mikkelistä. Kalevankankaan päiväkodilta on yksi ryhmä asetettu sunnuntaina karanteeniin tähän ketjuun liittyen.

– Samaan tapaan kuin pääkaupunkiseudulla, myös meillä on havaittu monia uusia tartuntoja ulkomaalaistaustaisilla henkilöillä. Kehotamme kaikkia hakeutumaan koronatesteihin pientenkin oireiden johdosta, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Koronalääkärit tähdentävät karanteenimääräysten tarkkaa noudattamista koko karanteenin ajan.

–Tauti voi puhjeta karanteenin missä tahansa vaiheessa. Yleensä oireet tulevat karanteenin alussa, mutta ne voivat ilmetä myös jälkimmäisellä viikolla, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdsröm.

 

Koronarokotukset ovat jatkuneet sitä mukaa, kun rokotteita on Essoteen saatu. Ensimmäisen rokotepistoksen on saanut nyt noin 14 200 henkilöä, mikä on noin 17,6 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

Essote avaa maanantaina 22.3. kello 8.00 koronarokotuksen ajanvaraukseen aikoja myös vuosina 1946–1951 syntyneille.

 

Rokotuksista Essoten sivuilla täällä.