Rokotteita alkaa saapua enemmän – koronatartuntoja löytyy eri puolilta Essoten aluetta


Yli 70-vuotiaiden rokotusajavaraus aukeaa 22.3. klo 8.00.

 

Essote avaa lisää rokoteaikoja aina kun tietoa rokotteiden saapumisesta tulee. Kuva: Essote / Jussi Salminen

 

Essoten ennakkotietojen mukaan koronarokotemäärät kasvavat huomattavasti ensi viikosta lähtien. Osa rokotteista menee tuosta ajankohdasta lähtien myös toisen annoksen rokotuksiin.

– Sen jälkeenkin rokotteita odotamme viikoittain nykyistä enemmän ja avaamme lisää rokotusaikoja. Tällä hetkellä uudet ajat menevät seniorikansalaisille. Yli 70-vuotiaiden rokotusajavaraus aukeaa 22.3. klo 8.00. Tällä hetkellä rokotamme 1945 ja sitä ennen syntyneitä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström torstain tiedotteessa.

Essoteen tulee kaikkia kolmea Suomessa käytössä olevaa rokotetyyppiä. Asiakkaat eivät itse voi valita, mitä rokotetta saavat. Kunkin rokoteannos määräytyy saatavilla olevan rokotteen mukaan.

 

Essoten alueen määräyksissä ja ohjeistuksissa on tapahtunut muutos. Aluehallintoviraston antama tartuntatautilain pykälään 58 d -pykälän mukainen määräys Essoten alueen toimijoille päättyi 15.3. Sen mukaan alueen toimijoilta edellytettiin varmistamista, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

– Kahden metrin suojaväli on edellään välttämätöntä kaikissa oman perheen ulkopuolissa kontakteissa ja edellytys turvalliselle yritystoiminnan järjestämiselle. Kun vielä käyttää kasvomaskia sekä pesee ja desinfioi käsiä, niin suojautuu ja suojaa muita koronalta jo hyvin, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Essote tiedotti torstaina neljästä uudesta koronatartunnasta. Kolme tapausta havaittiin Juvalla ja yksi Kangasniemellä. Tartuntojen lähteet ovat alueen ulkopuolelta.

Keskiviikkona tiedotettiin 15 positiivisesta koronatestin tuloksesta. Kuusi tartunnoista löytyi Pieksämäeltä. Näistä Vaalijalan Nenonpellon yksiköissä oli todettu neljä tapausta.

Loput tartunnat todettiin Mikkelissä. Koronalle altistumisia on tapahtunut kahdessa Mikkelin kaupungin ryhmäperhepäiväkodin ryhmässä ja neljässä Tuppuralan koulun luokassa. Päiväkotiryhmät ja koululuokat on asetettu karanteeniin.

 

Lue voimassa olevat ohjeistukset ja suositukset täältä.

Lue Avin kumottu päätös täältä.

Lue lisää rokotuksista täältä.