Nuoret voivat harrastaa pienissä ryhmissä ulkona – Mikkelin kaupunki päivitti rajoituksiaan ja suosituksiaan


Mikkelin kaupunki on linjannut koronaohjeistuksista ja rajoituksista.

 

RiPan P15-joukkue pelasi alkuvuodesta muutaman futsal-ottelun ja sitten harrastaminen onkin taas ollut tauolla. Nyt nuoret saavat alkaa harjoitella ulkona tietyin edellytyksin.

 

Isoin muutos rajoituksissa ja suosituksissa on, että nuorten ryhmät saavat taas harrastaa ulkona.

Essoten alueen niin sanottu koronanyrkki päätti tiistaina höllentää nuorten ryhmäliikunnan suosituksia. Enintään kymmenen henkilön 12–18-vuotiaiden ulkona tapahtuva ryhmäliikunta on mahdollista 5.4. lähtien.

Mikkelin kaupunki ohjeistaa muun muassa, että toiminnassa pitää säilyttää turvavälit, ryhmän pitää kokoontua aina samassa kokoonpanossa ja kontakteja muiden harrastusryhmien kanssa ei saa olla. Esimerkiksi peli- tai otteluharjoituksia ei järjestetä.

Alle 12-vuotiaat, eli alakouluikäiset, saavat harrastaa sekä sisä- että ulkotiloissa niin, että samassa tilassa on maksimissaan 20 henkilöä.

 

Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia jatkavat etäopetuksessa 11. huhtikuuta saakka. Kaupunki tarjoaa lukiolaisille kouluruoan ajalla 6.–11.4.2021. Tilausohjeet on lähetetty opiskelijoille. Kaupunki ei ole tämän vuoden puolella aiemmin jakanut etäopetuksessa oleville lukiolaisille kouluruokaa. Myös Esedu jatkaa etäopetuksessa.

 

Muuten Mikkelissä jatketaan pitkälti samoilla rajoituksilla. Yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta on tauolla sekä sisä- että ulkotiloissa. Kirjastoista voi noutaa varattuja aineistoja. Museot ja nuorisotilat pysyvät kiinni.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu Essoten kuntien alueella 22.4.2021 asti. Mikkelin omat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, ellei toisin mainita. Seuraavan kerran päätöksiä tarkastellaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

 

Katso kaikki kaupungin koronaohjeistukset täältä.