Essote kannustaa suosimaan ulkoilua pääsiäisenä – koronatartunnoissa tällä viikolla laskeva trendi


Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 26 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

 

Koronatestejä tehdään Mikkelissä koko pääsiäinen. Essoten koronalääkärit suosittelevat hakeutumaan testiin pienistäkin oireista.

 

Keskiviikon tiedotteen jälkeen Essoten alueella on ilmennyt neljä koronavirustartuntaa. Yksi tartunnoista löytyi Mikkelistä jo karanteenissa olleelta henkilöltä ja yksi ulkopaikkakuntalaiselta.

Pieksämäellä on kirjattu kolme tartuntaa, joiden altistumiset ovat tapahtuneet päiväkodissa, tartunnanjäljitys on meneillään.

 

– Tämän viikon loivasti laskeva trendi näyttäisi jatkuvan. Nyt pääsiäisen vieton alkaessa tulisi silti edelleen pitää piirit pieninä. Tavataan vain lähipiiriä ja suositaan ulkoilua. Muistetaan turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia. Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten juhlapyhinäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa Essoten tiedotteessa.

Keskiviikkona Essote tiedotti kuudesta koronatartunnasta. Ne kaikki löytyivät karanteenin asetetuilta.

 

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Essoten alueella jo lähes 21 300 henkilöä, reilut 26 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

Pääsiäisen aikana Essote tiedottaa vain merkittävistä muutoksista koronavirustilanteessa.